دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

باغ وحش انسانی

باغ وحش انسانی
باغ وحش انسانی
درحال حاضر موجود نمی باشد
باغ وحش انسانی
باغ وحش انسانی
باغ وحش انسانی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 185116 - 108/7
  • وزن: 0.50kg
0 ریال

باغ وحش انسانی

نویسنده: دزموند موریس
مترجم: پرویز پیر
ناشر: شرکت سهامی کتابهای جیبی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 323
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ : 2

کمیاب - کیفیت : صفحات درحد نو ~ نو ؛ لبه عطف سائیدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب

فقط سه اثر از موریس به فارسی ترجمه شده است “میمون برهنه” و “باغ وحش انسانی” که در سال های ۱۳۴۹ و ۱۳۵۴ منتشر شدند ، و تا سال ۵۷ دوبار هم تجدید چاپ شدند ،ولی دیگر هیچوقت تجدید چاپ نشدند و برای همین بسیار نایابند و همچنین کتاب خواندنی “رفتارشناسی تماس” که اصلا موفق به کسب مجوز انتشار نشد و پس از سالهای طولانی سرانجام در اینترنت منتشر گردید.

کتاب “میمون برهنه” بعد از اصل انواع داروین جنجالی ترین و پرتیراژترین کتاب علمی است ، کتابی که دنیا را تکان داده وفقط سه ماه پس از انتشار به ۱۷ زبان ترجمه شد و تا کنون از این ۲ کتاب دهها میلیون نسخه در جهان بفروش رفته است. “باغ وحش انسانی” به نوعی ادامه ای است بر کتاب “میمون برهنه” که بشدت! خواندنی است....

وقتی لُقمهٔ غذایی را به دهان می‌گذارید لزوماً بدین معنی نیست که گرسنه‌اید. وقتی مشروبی می‌نوشید ناگزیر مبین تشنگی شما نیست. در باغ‌وحش انسانی، خوردن و آشامیدن برای منظورهای متعددی به کار گرفته می‌شود. شما ممکن است برای وقت‌کشی آجیل بشکنید یا برای تسکین اعصاب آب‌نبات بمکید....

وقتی فشار زندگی جدید شدت میگیرد ، شهرنشین درمانده غالبا از دنیای شلوغ خود به عنوان جنگل واقعی یاد میکند.این راهی خوشایند برای توصیف نحوه ی زندگی در میان اجتماع متراکم شهری است.اما در عین حال توصیفی است بسیار غیردقیق و این را هر کس که جنگل های حقیقی را مطالعه کرده باشد تائید میکند.

در شرایط عادی ، جانوران وحشی بنا به عادتهای طبیعی ، خودشان را مثله نمیکنند ، استمنا نمیکنند ، به فرزند خود حمله نمیبرند ، دچار زخم معده نمیشوند ، به بت پرستی جنسی نمیگرایند ، از چاقی در رنج نیستند ، جفتهای همجنس باز تشکیل نمیدهند ، و دست به قتل نمیزنند .

نیاز به گفتن نیست که در میان انسانهای شهرنشین همه ی اینها اتفاق می افتد. پس آیا این رفتارها مبین اختلافی بنیادی میان نوع انسان و دیکر جانوران است ؟ در نکاه اول چنین به نظر میرسد. اما این نتیجه گیری گمراه کننده است.جانوران دیگر نیز در پاره ای اوضاع و احوال ، مثلا وقتی در شرایط غیرطبیعی اسارت گرفتار شده باشند چنین رفتارهایی دارند .

حیوان باغ وحش در قفس خود همه ی آن رفتارهای غیر عادی را که ما در همنوعانمان شناخته ایم از خود بروز میدهد ، پس روشن است که شهر نه جنگل واقعی بلکه باغ وحش انسانی است.مقایسه ای که باید بکنیم بین انسان شهری و حیوان وحشی نیست ، بلکه بین انسان شهری و حیوان اسیر شده است.

حیوان بشری امروزی دیگر در شرایط طبیعی نوع خود بسر نمیبرد. او بجای اسارت در دست شکارچیان باغ وحش ، در دام درخشش مغزی خویش افتاده است ؛ خود را در چنان باغ وحش عظیم و ناارامی انداخته که همواره در معرض خطر خرد شدن در زیر فشار روحی است.

با وجود این علی رغم فشارها ، سود حاصل زیاد است . دنیای باغ وحش گونه مانند سر پرستی غول اسا از ساکنان خود حمایت میکند : خوردنی ، آشامیدنی ، پناهگاه ، بهداشت و مراقبت های پزشکی در دسترس اند و مسایل بنیادی ادامه بقا به حداقل کاهش یافته است.

نویسنده بر این عقیده‌ست که علی‌رغم پیشرفت تکنولوژی، دیر یا زود نابودی نوع انسان بدست خودش رقم خواهد خورد، مگه اینکه بشر از شرایط طبیعی (در گذشته) و غیرطبیعی (امروز) آگاهی کافی بدست آورد و برای نجات نوع خود اقدام کند. اصلی ترین قدمی هم که باید در این راه برداشته شود، کاهش روند صعودی رشد جمعیت و هدایت آن با هر شیوه‌ای به یک روند نزولی ست. موریس در لفافه می‌گوید خودمان باید به شیوه‌ای بخشی از جامعه انسانی را از میان برداریم تا جلوی انقراض کامل نوع بشر گرفته شود و بدین منظور بهتر است از بارداری و تولد پیشگیری کنیم تا اینکه بخواهیم انسان‌های رشد یافته و بالغ را از میان برداریم

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات