دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

باغ نغمه ها

باغ نغمه ها

نویسنده : عباس یمینی شریف
نقاش: 
هلن راغب
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 56
اندازه کتاب: بیاضی سلفون - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو 

 

مروری بر کتاب

مصور 

مجموعه ی ‌32 ‌شعر

عباس یمینی شریف،اول خرداد ماه 1298 در محله ی پامنار تهران به دنیا آمد .به جرئت می توان گفت در نیم قرن اخیر میلیون ها کودک ایرانی اشعار و نوشته های او را خوانده اند.وی یکی از پر کارترین نویسندگان و شاعران کودک در جهان بوده است.او بیش از 30 کتاب در این حوزه منتشر ساخت. اولین کتاب یمینی شربف «آواز فرشتگان» نام داشت که در سال 1325 منتشر شد و آخرین کتاب های این نویسنده ی کودکان « جدال در پرتگاه توچال» و « فارسی زبان ایرانیان » در سال 1368 و چندی قبل از مرگ او به چاپ رسید .

 عباس یمینی شریف یكی از سازندگان نهاد كودكی مدرن در ایران، ‌همه زندگی‌اش را در راه شناخت این كودكان و تحول در نگاه به مفهوم كودكی و بهبود اوضاع اجتماعی و فرهنگی آن‌ها گذاشت. اگرچه او در این راه یگانه نبود، اما در موقعیت دشواری قرار داشت. این موقعیت دشوار شامل حال همه كسانی می‌شد كه كودكان پس از انقلاب مشروطه بودند.

در این دوره نوگرایی سیاسی كه حكومت قانون و مردم سالاری بود، ‌اگرچه رو به خاموشی می‌رفت، اما کوشش برای نوگرایی از سوی چهره‌های اجتماعی و فرهنگی از هر سو زبانه می‌کشید و راه خود را باز می‌کرد. یكی از جنبه‌های نوگرایانه‌ای كه گروهی از پیشگامان دوره مشروطه آغاز كردند و به فرزندان خود در دوره بعد سپردند، ‌ تحول در مفهوم و نهاد كودكی در ایران بود.

اگر پدران و مادران نسل یمینی شریف‌ها در دوره مشروطه كوشش كردند، گره‌های سیاسی و اجتماعی در راه حكومت قانون و ساخت سازه‌های نوگرایانه را باز كنند، اما به عمق رساندن این پدیده به دست آن‌ها ممكن نبود و باید این كار در دوره بعدی از تاریخ انجام می‌شد. دوره رضاشاه، اگرچه درهای تحول‌خواهی سیاسی بسته ماند، اما درهای تحول‌خواهی اجتماعی با شتاب هر دم فزاینده رو به بازشدن گذاشت.

یمینی با در نظر گرفتن روحیات و خلقیات کودکان در قالب شعر با زبانی ساده و آهنگین آن چه باید کودکان بیاموزند را به آن ها می آموخت.  احسان یار شاطر می گوید : « اگر کودکان و نوآموزان می خواستند از بهترین شاعری که می شناسند ، مجسمه ای بریزند _ از شاعری که عمری را وقف خدمت به تربیت آن ها کرده _ آن شاعر فروغ فرخزاد یا شاملو یا نیما نبود. سعدی یا پروین یا ایرج یا بهار هم نبود. آن شاعر یمینی شریف بود و هست.»

سر زد از پشت ابرها خورشید
باغ و بستان دوباره زیبا شد
فصل سرما و برف و باد گذشت
موقع گردش و تماشا شد
در چمن بر درخت گل بلبل
وه چه شیرین ترانه‌ای دارد
هست خشنود و شادمان زیرا
وطنی، آشیانه‌ای دارد
كودكان این زمین و آب و هوا
این درختان كه پرگل و زیباست
باغ و بستان و كوه و دشت همه
خانه ما و آشیانه‌ی ماست
دست به دست هم دهیم به مهر
میهن خویش را كنیم آباد
یار و غم‌خوار همدگر باشیم
تا بمانیم خرم و آزاد 

 

فهرست

پرچم ایران‌
آهنگسانی‌
بهترین منظره
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات