- موجودی: موجود
- مدل: 196328 - 97/4
- وزن: 0.80kg
باغ فردوس
نویسنده: آناهیتا فیروز
مترجم: گلی امامی
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 424
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
"یاسهای سفید شکفته بودند. عطر یاس، از کاسههای پر از گل در هر اتاق، سراسر خانه را فراگرفته بود. آن شب مادرم بهبهانه فرا رسیدن تابستان بساط میهمانی شامی را در تراس پشت ساختمان برپا کرده بود. فانوسهای رنگی لابلای شاخههای درختان در نسیم تاب میخوردند. از پنجره اتاقم در طبقه بالا باغ را تماشا میکردم: هلال باغچهها را، باغبانها را که چمن را آب میدادند، و قوس فوران آب را که همچون بادبزن دستی گشودهای در نور نارنجی غروب از سرِ لولهها بهسوی چمن پاشیده میشد.
برادرهایم دوستان خودشان را دعوت کرده بودند و من دوستان خودم را. ساعت یک ربع به هشت، پدرم لباس پوشیده و مرتب، وارد سرسرای طبقه بالا شده روی مبلی نشست و کتابی برداشت تا باز هم روایت دیگری از فراز و نشیبهای تاریخ ایران را بخواند. مادرم در طبقه پایین مشغول رسیدگی به کارها بود و طبق معمول بهزندگی ما سر و صورت میداد. با صدای بلند از برادرانم خواست دستگاه صوتی را به باغ ببرند ...
برای نخستینبار پس از بیست سال، بعدازظهری، در کنسرت موسیقیِ سنتی باغفردوس دیدمش. کنسرت در هوای آزاد اجرا میشد. اوائل پاییز بود ولی تابستان همچنان بر حضورش پا میفشرد، برگ درختهای چنار و گردو در حاشیه خشک و قوهای شده بود. آسمان ابری بود و احتمال داشت ببارد، بعدازظهر گرفتهای بود. پیراهن زردی به رنگ نرگس شیراز به تن داشت. با وجود گذشت این همه سال، در یک چشم بر هم زدن شناختمش.
نويسنده، به زمان شاه، و به خصوص به يک ماه خاص در سه سال قبل از انقلاب اسلامي برمي گردد و در يک داستان عشقي بين زن جوان شوهرداري از يک خانواده زميندار متشخص و ثروتمند از يکسو، و پسر مارکسيست و انقلابي پيشکار سابق اين خانواده، از سوي ديگر، به بازگوي جزئيات لحظه به لحظه و دقيق اوضاع اجتماعي و سياسي روز هاي قبل از انقلاب مي پردازد.
نویسنده درباره کتاب اینگونه میگوید:
پاسخ این سوال اکه آيا اين کتاب عاشقانه است يا سياسي، مشکله است. چون در حقيقت این کارآکترهاي کتاب هستند که با خودشان مسائلي که دارند را مي آورند.
اين مسائل هم مسائل سياسي هست و هم مسائل اجتماعي آن زمان خانم آناهيتا فيروز براي نوشتن کتاب باغ فردوس، علاوه بر خاطرات بيست سال پيش، يعني زماني که خود او بعد از تحصيل در آمريکا براي کار کردن در سازمان راديوتلويزيون به ايران بازگشته بود، از خاطرات ده ها تن از چهره هاي برجسته زمان شاه استفاده کرده است که مشاهدات و سرگذشت خود را در مجموعه اي تحت عنوان تاريخ شفاهي انقلاب ايران که در کتابخانه کنگره آمريکا نگهداري مي شود، ثبت کرده اند. اکثريت نوارها و فيش هاي موجود در اين مجموعه هيچ جا منتشر نشده است.
داستان این کتاب از زبان دو راوی, 'مهستی 'و 'رضا 'ـ شخصیتهای اصلی داستان ـ نقل میشود .آشنایی این دو از آن جاست که پدر رضا مباشر پدر مهستی است . این آشنایی منجر به علاقهای خاص میشود .با این همه, 'رضا 'در دوره پیش از انقلاب, وارد گروههای چریکی شده, دست به فعالیتهای انقلابی میزند .مهستی 'نیز که به همسری یکی از دولت مردان در آمده, ناخواسته درگیر مسائل سیاسی میشود