- موجودی: موجود
- مدل: 198601 - 38/6
- وزن: 0.40kg
بازی ها
نویسنده: اریک برن
مترجم: اسماعیل فصیح
ناشر: البرز - آسیم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 237
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 3
کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
روانشناسی روابط انسانی
نظریه آمیزش اجتماعی را که به تفصیل رفتارهای متقابل در روان درمانی آمده است، میتوان به صورت زیر خلاصه کرد. دکتر اسپیتز متوجه شد نوزادانی که پس از تولد برای مدتی طولانی از آغوش محروم میگردند، رفته رفته دچار افت روحی غیر قابل جبران میشوند و چه بسا سرانجام با ناراحتیهای روانی ناشی از آن از پای درآیند
مشاهده دقیق فعالیت های اجتماعی فی البداهه، که بیشترین اثر را در انواع خاصی از گروه های روان درمانی داشته، چنین آشکار می کند که گهگاه حالات و دیدگاه ها و لحن صدا و کلمات و سایر جنبه های رفتار مردم تغییرات قابل توجهی پیدا می کند.این تغییرات رفتاری اغلب با تغییرات احساسی همراه است. در هر فرد، مجموعه ای از الگوهای رفتاری خاص معرف یک حالت روانی اوست، حال آن که همین فرد در حالت روانی متفاوتی الگوی رفتاری دیگری بروز می دهد که غالبا متناقض با قبلی است.
«کودک، بالغ و والد "کودک" درون همان بخش از وجود ماست که دوست دارد کودکی کند؛ درست مثل یک بچه سرزنده و با هیجان باشد. خلاقیت، شور و شوق، احساسات تند و تیز، قهر و آشتی، ترس، وحشت، عشق و تنفر همه و همه از کودک درون ما منشا می گیرد. "بالغ" بخش عاقل شخصیت ماست؛ بخشی که تصمیمهای منطقی میگیرد، اطلاعات را پردازش میکند، با دیگران رابطه محترمانه برقرار میکند و کلا واقع گراست.
"والد" درون که منفور ترین بخش شخصیت ما را از نظر اریک برن تشکیل میدهد همان باید و نبایدهای بدون منطق و دلیل ماست. همان دستور العملهای بی چون و چرایی که سالهاست برای خود ساختهایم و حتی اطرافیانمان را هم با آن اسیر کردهایم. اما اریک برن والد را نیز دو نوع میداند اولی والدی سختگیر و آزار دهنده و دومی والدی نوازشگر و تاییدکننده و اعتقاد دارد والد بد و مایوس کننده والد نوع اول است و بهتر است به نوع دوم تغییر کند.»
فهرست
• تحلیل بازی ها
• فرهنگ بازی ها
• در فراسوی بازی ها