- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 136465 - 114/8
- وزن: 0.40kg
بازگشت ده هزار یونانی
نويسنده: گزنفون
مترجم: حسینقلی سالور
به اهتمام : مسعود سالور
ناشر: اساطير
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 376
اندازه كتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
كتاب حاضر ترجمهاي است از كتاب 'بازگشت ده هزار يوناني' تاليف گزنفون مورخ يوناني، 'كزنفون مورخ و نويسنده و سردار يوناني كه بعضي او را فيلسوف دانستهاند در حدود 427/428 قبل از ميلاد در شهر آتن در يك خانوادهي مرفه متولد شد و سالهاي جواني او ظاهرا در جنگهايي كه ميان آتن و اسپارت اتفاق ميافتاد سپري شد و در همين سالها، تحت تعليم سقراط به كسب دانش و حكمت پرداخت.
هنگامي كه كوروش كوچك برادر اردشير دوم هخامنشي براي گرفتن تاج و تخت از دست برادر، قيام كرد، ده هزار تن از سربازان مزدور يوناني را كه گزفنون هم يكي از آنها بود براي اين كار برگزيد'. در كتاب حاضر داستان اين لشكركشي و كشته شدن كوروش و مراجعت سربازان يوناني به فرماندهي گزنفون بازگو شده است.
لشکرکشی کورش یا بازگشت ده هزار نفر اثر گزنفون سردار و مورخ یونانی سده چهارم قبل از میلاد، در باره لشکرکشی کورش کوچک در سال ۴۰۱ پیش از میلاد علیه برادرش اردشیر دوم، به امید دست یابی به تاج و تخت ایران است که در حدود صد و ده سال پیش به فارسی در آمده است.
نویسندگان در مورد تاریخ نگارش کتاب همداستان نیستند، بدون تردید مطالب آن مبتنی است بر یادداشتهایی که گزنفون ضمن بازگشت ده هزار نفر تهیه کرده بود و تالیف نهایی آن مربوط به زمانی است که خاطرات آن هنوز در ذهن نویسنده و هموطنانش تازه بودهاست.کتاب فاقد گفتاربندی بوده و رویدادها را به صورت داستان، از شرح حال کوروش آغاز کرده و تا بازگشت سربازان یونانی به کشورشان ادامه دادهاست. سادگی سبک، لطف کلام و لحن شورانگیز این اثر گزنفون، کتابش را از نظر داستانپردازی بسیار با اهمیت ساخته و از لحاظ هنر و مهارت نظامی یونانیها، باعث شدهاست تا این کتاب اثر ممتازی به شمار آید...
ترجمه عنوان اصلی کتاب از محلی بلند به مقصدی در دشت رفتن است که اصطلاحی شده در باره لشکرکشی کورش از قلب آسیای صغیر (ساردیس- نزدیک ازمیر فعلی در ترکیه) تا جلگه دجله و فرات. در قرن نوزدهم یکی از مترجمان بنام انگلیسی عنوان بازگشت ده هزار نفر را بر این کتاب نهاده و چنین استناد کرده بود که چون مرحله بعدی این ماجرا از پیش درآمد آن مهم تر است، عنوان جدید بر نام سابق رجحان دارد.
تاریخ تحریر کتاب مورد اتفاق نظر نویسندگان نیست، بدون تردید مطالب آن مبتنی است بر یادداشتهایی که گزنفون ضمن بازگشت ده هزار نفر تهیه کرده بود و تالیف نهایی آن مربوط به زمانی است که خاطرات آن هنوز در ذهن نویسنده و هم وطنانش تازه بوده است.