- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161455 - 110/3
- وزن: 0.30kg
بار مسئولیت ؛ بلوم،کامو،آرون و قرن بیستم فرانسه
نویسنده: تونی جات
مترجم: فرزام امین صالحی
ناشر: نگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 269
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ مزین به نوشته و امضای مترجم
مروری بر کتاب
این کتاب با تکیه بر زندگی فکری و روشنفکری و اجتماعی سه متفکر فرانسوی قرن بیستم به رشته تحریر در آمده است. کتاب نشان میدهد که چگونه روشنفکران فشارهای سیاسی را نادیده میگیرند و در راستای تعهد و مسئولیتی که در خود حس میکنند حرکت میکنند. مؤلف برای پیشبرد طرح خود به مباحثی چون هویت یهودی و ایدهالهای اخلاقی و سیاسی و همچنین جایگاه مارکسیسم در فرانسه عطفتوجه نشان میدهد. کتاب را میتوان پرسشی مجدد از نقش و جایگاه روشنفکر در جامعه قلمداد کرد.
تونی جات، تاریخدان انگلیسی، در یکی از آخرین مصاحبههایش، به خاطر نسل «فاجعهآمیز» آمریکایی- انگلیسیای که در میان آنها زیسته ابراز تأسف کرده بود؛ نسلی که جورج دبلیو بوش و تونی بلر از اعضای نازپرورده و لوس آن بودند. این نخبگان در دورانِ سرنوشتساز پس از چند جنگ زندگی میکردند و در فضای آکنده از نفرتِ غرب در قرن بیستم بالیدند؛ نخبگانی میانمانه، «در دنیایی بدون هیچگونه انتخاب دشوار، چه اقتصادی و چه سیاسی». این افراد معتقد بودند که: «هر تصمیمی که بگیرند، هیچ پیامدِ ویرانگری نخواهد داشت».
یکی از اعضای دولت بوش با گستاخی تمام، نخوتِ قدرت این دولت را در سال ۲۰۰۴ به قطع و یقین بر زبان آورد، آن هم پس حمله به عراق که به نظر موفقیت آمیز میرسید. او در سخنانی مالامال از خودستایی چنین میگوید که: «هنگامی که ما وارد عمل میشویم، واقعیت مخصوص به خودمان را خلق میکنیم». جات چنین نتیجه میگیرد که: «وقتی بنشینید و راجع به این نسل فکر کنید، متوجه میشوید چه نسل مزخرفی بودند.»
واقعیتی است که آشوب موجود در آسیا و آفریقا به شهرهای اروپا و آمریکای شمالی هم میرسد و این واقعیتی است که نمیشود آن را نادیده گرفت. کشورهای انگلیسی-آمریکایی روزگاری نهادهای تحسینبرانگیزی داشتند؛ بسیاری از ما که اهل این کشورها هستیم، اکنون به فروپاشی این نهادها فکر میکنیم و برای این کار دلایل خاص و غمانگیز خودمان را داریم.
فهرست
پیامبر مطرود
لئون بلوم و بهای سازش کاری
معلم اخلاق ناراضی
آلبر کامو و مصایب تزلزل
خودی حاشیهنشین
رمون آرون و جدلهای منطقی