- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 201944 - 107/4
- وزن: 1.00kg
بابک خرم دین + میهن ما
نویسنده: نصرت الله زندی ,محمد حجازی
ناشر: جشن های شاهنشاهی - وزارت فرهنگ و هنر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 92 + 766
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1346 _ 1338 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ واجد تصاویر محمدرضا شاه و فرح دیبا در ابتدای کتاب میهن ما
مروری بر کتاب
بابک خرم دین یا مرد جاوید
یکی از بزرگترین جنبش هایی که برای کوتاه کردن دست تازیان در ایران آغاز شد جنبش ملی خرمدینان در قرن دوم و سوم هجری بود. این کتاب زندگینامه بابک خرمدین رهبر اصلی آنها برای سرنگونی خلیفه عباسی میباشد. جنبش سرخ جامگان بابک در غرب و مرکز ایران گسترش یافت و بیش از ۲۰ سال طول کشید تا اینکه سرکوب شد. سالگرد او را ایرانیها، آذربایجانیها و تاجیکها جشن میگیرند و گرامی میدارند. مجسمه بابک خرمدین در نخجوان وجود دارد.
طبری می گوید که بابک از تیره مزدک بود که به روزگار نشینروان بیرون آمده بود. ابن الندیم در کتاب الفهرست می نویسد: واقد بن عمرو تمیمی که اخبار بابک را گرد آورده است گفته است که پدرش مردی از مردم مداین و روغن فروش بود، به مرزهای آذربایجان رفت و در دهی که بلال آباد نام داشت از روستای میمد جای گرفت و روغن در آوندی بر پشت می گرفت و در دیه های روستای میمد می گشت، زنی اعور را دلباخته شده و این زن مادر بابک بود...
میهن ما
مصور
ملت ایران از نژاد آریایی است و کلمه آریان به معنی باوفا یا درستکار است. به عقیده بسیاری از دانشمندان، اقوام آریایی از شمال اروپا آمده و اسم خود را به فلات ایران داده اند. گرچه این انتقال به تدریج و در مدت دو هزار سال یا بیشتر صورت گرفته، اطلاعی که از تشکیل اولین دولت ایرانی به همت یک گروه آریانی نژاد به نام مدها در دست داریم، تقریبا از هفتصد سال پیش از مسیح حکایت می کند. زبان مدها با زبان پارسی ها که گروه دیگری از نژاد آریایی به شمار می روند، چندان فرقی نداشته و شاید زبان کردی امروز و زبان پشتو زاییده آن زبان باشد...
محمد حجازی ، نویسنده، رماننویس، نمایشنامهنویس، مترجم، سیاستمدار و روزنامهنگار معاصر ایرانی بود.
سید محمد حجازی، ملقب به مطیعالدوله، فرزند نصرالله مستوفی، پدرش مستوفی دربار قاجار بود. محمد حجازی تحصیلات مقدماتی خود را در مدرسه سن لویی در تهران انجام داد. پس از گذراندن دوران تحصیلی متوسطه به فرانسه رفت در آنجا دانشنامه مهندسی در تلگراف بیسیم گرفت و پایاننامه خود را در برلین به فارسی ترجمه کرد.
در مراجعت به ایران به استخدام وزارت پست و تلگراف درآمد. سپس عهدهدار سمتهای مختلفی شد، از جمله مدیر مجله «ایران امروز»، و «پست و تلگراف و تلفن»، شد و مقالات خود را در نشریات آن زمان بخصوص باباشمل، به چاپ میرساند. حجازی صاحب سبکی نو و دلنشین در نویسندگی است همین امر او را در زمره نویسندگان درجه اول قرار میدهد.
«میهن ما»یادداشت هایی است که محمد حجازی نویسندهء معروف ایران در بیان تاریخ و اوضاع اجتماعی معاصر ایران جمع آوری نموده است . در این کتاب نویسنده ابتدا خلاصه ای از تاریخ پادشاهان ایران را شرح می دهد و سپس به پیشرفت های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی سلسله پهلوی می پردازد.
فهرست
طبقات مختلف شاهنشاهان ایران
طرز حکومت فعلی
پیشرفت های فرهنگی
مبارزه با بیسوادی
کلاسهای رقص
انواع رقص های ایرانی و فرنگی
هنرهای زیبا (باصطلاح فعلی)
و...