دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

با کاروان اندیشه ؛ زرکوب ؛ متن کامل

با کاروان اندیشه 

نویسنده: عبدالحسین زرین کوب
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 426
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : نو ؛ روکش کتاب زدگی و چروک خوردگی دارد (بدون روکش در نظر گرفته شود)

 

مروری بر کتاب

مقالات و اشارات در زمینه اندیشه و اخلاق

در این کتاب مقالاتی چند در زمینه های مختلف فرهنگ و اندیشه بشری به قلم شیوای پژوهشگر معروف، عبدالحسین زرین کوب تدوین شده است. استاد زرین کوب نه تنها دارای معلوماتی وسیع در زمینه فرهنگ ایرانی و اسلامی است بلکه حتی در تطور فرهنگ بشری صاحب نظری برجسته و شناخته شده است. عقاید و آرای ایشان سال ها پس از فقدان شان نیز جزء بالاترین مرجعیت علمی به شمار می رود. چند مقاله این اثر در زمره فرهنگ و اندیشه ایرانی قرار می گیرند: مانند شمس تبریزی و مولانا و نگاهی به نظامی گنجوی و غزالی و برخی دیگر، همچنین سیر کلی فرهنگ بشری را مورد بررسی قرار می دهند: مانند با کاروان اندیشه و اندیشه فلسفی: جهش ها و بن بست ها. 

عبدالحسین زرین‌کوب در سال ۱۳۰۱ خورشیدی در بروجرد متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خویش به پایان برد. تحصیل در دوره متوسطه را تا پایان سال پنجم متوسطه در بروجرد ادامه داد و به دنبال تعطیلی کلاس ششم متوسطه در تنها دبیرستان شهر برای ادامه تحصیل به تهران رفت.

این بار رشته ادبی را برگزید و در سال ۱۳۱۹ تحصیلات دبیرستانی را به پایان برد. سال بعد به بروجرد بازگشت و به تدریس در دبیرستان‌های خرم‌آباد و بروجرد پرداخت. در این دوران درس‌های مختلف از تاریخ و جغرافیا و ادبیات فارسی تا عربی و فلسفه و زبان خارجی را تدریس می‌کرد. در همین دوره نخستین کتاب او به نام فلسفه، شعر یا تاریخ تطور شعر و شاعری در ایران در بروجرد منتشر شد.

در سال ۱۳۲۴ پس از آن که در امتحان ورودی "دانشکده علوم معقول و منقول" و "دانشکده ادبیات" حائز رتبه اول شده بود، وارد رشته ادبیات فارسی دانشگاه تهران شد. در سال ۱۳۲۷ با رتبه اول دوره" لیسانس ادبیات فارسی را به پایان رساند، و سال بعد وارد دوره دکتری رشته ادبیات دانشگاه تهران گردید. در سال ۱۳۳۴ از رساله دکتری خود با عنوان نقدالشعر، تاریخ و اصول آن که زیر نظر بدیع‌الزمان فروزانفر تالیف شده بود با موفقیت دفاع کرد.

دکتر زرین‌کوب در سال ۱۳۳۰ در کنار عده‌ای از فضلای عصر همچون محمد معین، پرویز ناتل خانلری، غلامحسین صدیقی و عباس زریاب خویی برای مشارکت در طرح ترجمه مقالات دائرهالمعارف اسلام (طبع هلند) دعوت شد.

از سال ۱۳۳۵ با رتبه دانشیاری کار خود را در دانشگاه تهران آغاز کرد و عهده‌دار تدریس تاریخ اسلام، تاریخ ادیان، تاریخ کلام و تاریخ تصوف در دانشکده‌های ادبیات و الهیات شد. دکتر زرین‌کوب چندی نیز در "دانشسرای عالی تهران" و 'دانشکده هنرهای دراماتیک" به تدریس پرداخت...


فهرست

شمس تبریزی و نغمه نی مولوی
نظامی گنجوی در جستجوی ناکجاآباد
آخرین باب کلیه و دمنه
مابعد الطبیعه
غزالی در اعترافات و اندیشه هایش
افلاطون در ایران
با کاروان اندیشه
اندیشه فلسفی
چشم انداز فکر معاصر

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات