- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171112 - 52/3
- وزن: 0.80kg
ایستادن در آن سوی مرگ
نویسنده: مهدی فدایی مهربانی
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 560
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه جلد کتاب رد تا خوردگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
پاسخ های کربن به هایدگر از منظر فلسفه شیعی
... پرسشى که مربوط به سرانجام قسمت دوم هستى و زمان است، یعنى قسمتى که بدون آن، باب نخست آغازى ناتمام است. با انتشار این قسمت بىشک بناى هستىشناختى فراتاریخیت تکمیل و تحکیم مىشود. باید بگویم که در ژوئیه 1936 در شهر فرایبورگ، به چشم خود دستنوشته این قسمت دوم را روى میز هایدگر دیدم که در پوشهاى بزرگ قرار داشت و خود هایدگر با خنده آن را در دستان من گذاشت تا سبک و سنگینش کنم; و باید اعتراف کنم که پوشه سنگین بود. اکنون این دستخط کجاست؟ جوابهاى متضادى شنیدهایم و من هم جوابى ندارم.»
هانری کربن، فیلسوف معاصر فرانسوی، از جمله چهره های معروف و تاثیرگذار بر فلسفه معاصر ایران است. او طی حضورش پیش از انقلاب، در ایران و مراوده با چهره های فرهیخته یی چون علامه طباطبایی، داریوش شایگان، سیدحسین نصر، مهدی محقق و... اندیشه فلسفی خود را در باب فلسفه اسلامی به ظهور رساند.روش فلسفه شیعی به لحاظ متدولوژیک، روشی باطنی است. البته این به این معنی نیست که این فلسفه به باطنی گرایی می غلتد بلکه به این معنی است که در اصول عقلانی خود به ظاهر اکتفا نمی کند. معنایی که از واژه «حکمت الهی» افاده می شود، به درستی رساننده مقصود ما است.در حکمت الهی معنا در باطن و در پس حجاب ها قرار دارد نه در سطح. به معنای دیگر فیلسوف با نوعی کشف المحجوب و پدیدارشناسی است که به معنا و حقیقت دست می یازد.
آنچه «پاسخ های کربن به هایدگر از منظر فلسفه شیعی» می نامیم، پاسخ هایی است که کربن برای گذار از فلسفه هایدگر (1989- 1876) عرضه داشته است. اگرچه کربن به نوعی تا پایان عمر خویش به فلسفه هایدگر وفادار ماند، اما می توان گفت این وفاداری فقط در مورد روش شناسی هایدگر بود که قرابت زیادی با سنت فلسفی در ایران داشت.باید توجه داشت که کربن در اغلب موارد نقدهایی جدی به فلسفه هایدگر داشت و اساسا فلسفه شیعی را پاسخی به بن بست های هایدگر می دانست.