- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 169595 - 75/2
- وزن: 9.00kg
ایران پس از انقلاب اسلامی
نویسنده: روح الله امین آبادی
ناشر: خبرگزاری فارس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 8000
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
رخدادهای بهمن 1357 الی خرداد 1358 تا رخدادهای زمستان 1361
مجموعه پیش رو با بهرهگیری از انبوه اسناد و مدارک در صدد تبیین نحوه پیروزی انقلاب اسلامی و مجاهدتهای امام خمینی و ملت ایران در راه غلبه بر موانع و سوانح داخلی است. سیر و روند پیروزی، استقرار و تحکیم نظام در این مجموعه به خوبی تبیین شده است.
نگاه به تاریخ انقلاب و رخدادهای گذشته و آگاهی از تنوع ترفندهای دشمنان، قطعاً هوشیاری بیشتر مردم، به ویژه نسل جوان که تاریخ گذشتۀ انقلاب را به تمامی به چشم ندیدهاند، را به دنبال خواهد داشت. به همین خاطر رهبر معظم انقلاب توصیه میفرمایند: «تاریخ انقلاب را بدانید. این انقلاب مثل خیلی از حرفهای دیگری که در دنیا معمول است صرف ادعا نیست؛ یک دامنة وسیعی از تجربه و عمل در مقابل آن است. این حرفها، حرفهایی است که در میدان عمل صدق خود را ثابت کرده است ... این را شما باید در تاریخ انقلاب بدانید».
بر همین اساس، خبرگزاری فارس بر آن شد تا رخدادهای پس از انقلاب را به صورت روزشمار عرضه نماید. بیتردید مطالعة مستمر و روز به روز تاریخ انقلاب، به مثابۀ یک دانشگاه عملی درس سیاست و روابط بینالملل، مخاطب را با سیاست دینی که پر از صدق و صفا است و تبلور آن را میتوان در بنیانگذار جمهوری اسلامی مشاهده کرد و سیاست شیطانی حاکم بر جهان امروز که پر از مکر و حیله است آشنا میکند....
...زمستان 1359 در خود حوادث تلخ و شیرینی را جای داده است. از تسلیم امریکا در برابر شرایط ایران و آزادی جاسوسهای امریکایی پس از 444 روز تا بیکفایتیهای رئیسجمهور وقت که فرماندهی کل قوا را نیز همزمان بر عهده داشت و شهادت دهها جوان برومند در جبهههای جنگ بر اثر این بیکفایتیها!ابوالحسن بنیصدر، رئیسجمهور وقت که روزبهروز زاویۀ خود را با نظام اسلامی و رهبری آن، حضرت امام خمینی بیشتر و بیشتر میکرد، در روز 14 اسفند یک بحران واقعی برای نظام ایجاد و سخنرانی خود بهمناسبت سالمرگ مصدق در دانشگاه تهران را تبدیل به یک میتینگ ضدانقلابی و ضدامنیتی کرد.
حمله به نهادهای نظام از دستگاه قضا گرفته تا نخستوزیری، تنها گوشهای از وقایع 14 اسفند 1359 دانشگاه تهران را توصیف میکند.در روزهای بعد بنیصدر دست به حاشیهسازیها و جنجالآفرینیهای دیگری زد تا خود را مُحق جلوه کند. ولی در واقع آنچه که روی داد آن بود که بنیصدر مقدمات برکناری خود را در روز 14 اسفند کامل کرد تا در روزهای پایانی خرداد سال بعد توسط مجلس و با حکم امام برکنار شود.
...بهار 1360 بهتدریج تقابل میان دو جریان انقلابی بهرهبری امام خمینی و طیف لیبرال و ضدانقلاب به میانداری بنیصدر به اوج رسید. رئیسجمهور وقت به تلاشهای از سر دلسوزی امام امت برای برگشت به دامن نظام اسلامی وقعی ننهاد تا آنجا که حضرت روحالله در یک اقدام انقلابی بنیصدر را ابتدا از فرماندهی کل قوا و در ادامه و بهدنبال رأی مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم کفایت سیاسی بنیصدر وی را از ریاست جمهوری برکنار کردند.
شهادت سروان شیرودی یکی از برجستهترین خلبانان هوانیروز و نیز شهادت دکتر مصطفی چمران در جبهههای نبرد حق علیه باطل و نیز جنایت بزرگ گروهکهای ضدانقلاب دموکرات و کومله در به شهادت رساندن دهها اسیر پاسدار از دیگر وقایع این فصل از تاریخ انقلاب اسلامی محسوب میشود.
...مهمترین خبر کشور در عرصۀ سیاست داخلی در بهار 1361 کشف «کودتای قطبزاده» و دستگیری وی و همچنین برکناری آیتالله شریعتمداری از مرجعیت توسط جامعۀ مدرسین بوده و در جبهههای جنگ نیز آزادسازی خرمشهر میباشد که در این مجلدِ روزشمار «ایران پس از انقلاب اسلامی» بهتفصیل به آنها پرداخته شده است.شاید بتوان مهمترین رویداد فروردین و اوایل اردیبهشت 1361 را کشف کودتایی دانست که طی آن صادق قطبزاده که پس از انقلاب مدتی مسئولیت ادارۀ صداوسیما را بهعهده داشته و همچنین برای برههای نیز وزیر خارجه بود، تصمیم داشت ضمن ترور امام خمینی، رهبر انقلاب و اعضای شورایعالی دفاع، ادارۀ کشور را بهدست بگیرد.با کشف این کودتا مشخص شد آیتالله شریعتمداری، یکی از مراجع تقلید نیز از موضوع آگاه بوده ولی اطلاعرسانی نکرده است و اینگونه بود که جامعۀ مدرسین حوزۀ علمیۀ قم، نامبرده را از مرجعیت برکنار کرد.
...تابستان 1361 در خود حوادث تلخ و شیرین فراوانی را جای داده است؛ شهادت آیتالله صدوقی، سومین شهید محراب در 11 تیر 1361 بهدست منافقین، ربودن سردار متوسلیان بههمراه اعضای هیئت دیپلماتیک ایران در لبنان توسط مزدوران رژیم صهیونیستی و بمباران شهر همدان در روز قدس همین سال و شهادت تعدادی از هموطنان درحالیکه علیه اسرائیل دست به راهپیمایی زده بودند از جملۀ این رویدادها است. سیام تیرماه همین سال نیز خلبان شهید عباس دوران با بمباران پالایشگاه الدوره در جنوب بغداد و کوبیدن خود به هتل برگزاری اجلاس عدم تعهدها این شهر را ناامن کرده و صدام را در رسیدن به آرزوهای دور و درازش ناکام گذاشت.
...زمستان1361 در خود اخبار و رویدادهای فراوانی را نهفته دارد. دیدار مسعود رجوی، سرکردۀ گروهک تروریستی منافقین با طارق عزیز، معاون صدام در پاریس و اعلام آمادگی رجوی برای عزیمت به بغداد را به تعبیری میتوان از مهمترین رویدادهای این فصل از تاریخ انقلاب اسلامی دانست. در این سه ماه همچنین حمایت قدرتها از رژیم صدام حالت جدی و علنیتری به خود گرفت؛ تا جایی که مطبوعات از وام 500 میلیون دلاری امریکا به رژیم بعث عراق خبر دادند. دستور امام خمینی مبنی بر انحلال واحدهای گزینش و جمعآوری کتب مربوط به آن، پیگیری لوایح و طرحهای مربوط به تأسیس وزارت اطلاعات، افتتاح دانشگاه امام صادق، برگزاری اوّلین جشنوارۀ فیلم فجر و همچنین آغاز عملیات والفجر مقدماتی از دیگر خبرهای زمستان 1361 میباشد.