دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ایران و بحران اقتصادی ؛ تحولات اقتصادی ایران قرن دوازدهم قمری

ایران و بحران اقتصادی

نویسنده: سمیه خانی پور
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 735
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1400 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

تحولات اقتصادی ایران قرن دوازدهم قمری

اثر پیش‌رو ، پژوهشی است تاریخی در بررسی علل و عوامل داخلی و خارجی موثر بر فرآیند تحولات اقتصادی ایران در قرن دوازدهم قمری. کتاب نامبرده همچنین به بررسی مسائلی چون تأثیر اهداف و سیاست‌های اقتصادی و سیاسی قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بر تحولات اقتصادی ایران در قرن دوازدهم قمری ، عوامل موثر در کاهش سطح روابط و تعاملات تجاری ایران در سدۀ یادشده ، جایگاه خلیج فارس در سیاست‌های اقتصادی دولت‌های افشاریه و زندیه و پیامدهای تحولات اقتصادی ایران در سدۀ دوازدهم قمری می پردازد.

با سقوط خاندان صفوی در سال ۱۱۳۵ ه.ق برابر با ۱۷۲۲ میلادی ایران وارد دوره‌ای از حیات تاریخی خود شد که مشخصه اصلی آن هرج‌ ومرج سیاسی، بحران اجتماعی، رکود و ورشکستگی اقتصادی بود. مردم ایران قربانیان اصلی اوضاع تاریک و آشوب‌زده این دوران بودند. این دوره وامدار اوضاع بد جامعه ایران پس از مرگ شاه‌عباس اول بود. شاهان اخیر صفوی که به بی‌کفایتی وبی سیاستی شهره بودند با اعمال خود جامعه ایران را به سمت سراشیبی کشاندند. ولی بااین‌حال، نادرشاه در ایران اقداماتی را انجام داد که او را به‌عنوان اعاده کننده‌ی وحدت سیاسی ایران، پس از پانزده سال آشفتگی و هرج‌ومرج، محسوب نمودند.

او در مدّت پادشاهی خود ضمن غلبه برآشوب گران داخلی و تجاوزگران خارجی، پایه حکومتی خود را تثبیت نمود؛ اما مجموعه‌ی اقدامات، فعّالیّت ها، سیاست و عملکردهای نادر در طول دوره پادشاهی‌اش را از جهات مختلفی می‌توان ارزیابی کرد. دورانی از آشفتگی و ناآرامی و زحمت و رنج از یکسو و درخشش و توفیق در عرصه منازعات بی پایان و متعدّد نظامی داخلی و خارجی از سوی دیگر است. براین اساس محور اصلی این پایان نامه بررسی و تحلیل حیات اقتصادی واجتماعی ایران در دوره زمامداری نادرشاه و بررسی پیامدهای منفی و مثبت اقدامات وی در این برهه زمانی هست.

...در مجموع می توان گفت دلایل رکود اقتصادی در این دوره وجود جنگ های پی در پی، نبود تشکیلات مرتب اداری در انجام امور، فقدان امنیت داخلی، تخریب نیروهای تولیدی، دریافت مالیاتهای کمر شکن به منظور تامین هزینه های لشکر و انباشت سرمایه کسب شده در درون خزاین و عدم تزریق آن در بطن اجتماع و طبقات مردم بوده است...


فهرست

مفاهیم نظری و تئوریک
فرآیند تحولات اقتصادی ایران در دوره حاکمیت افاغنه بر ایران
بررسی وضعیت اقتصادی ایران در دوره افشاریه
اقتصاد ایران در دوره زندیه
تاثیر عوامل سیاسی بر روند کاهش ارزش پولی ایران در قرن دوازدهم قمری
پیامدهای اجتماعی و اقتصادی ایرانِ قرن دوازدهم قمری

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات