- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171840 - 31/3
- وزن: 0.40kg
ایران و انگلیس
نویسنده: محمدتقی نظام مافی
ناشر: تاریخ ایران - کتاب سیامک
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 370
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
کرشمه روابط سیاسی
دکتر محمد تقی نظام مافی متولد تهران، سال 1343، پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه در ایران، راهی امریکا شد و مراحل عالی را در دانش گاه بوستون، با موفقیت پیموده و در رشته زبان و ادبیات انگلیسی، دکترا گرفت. دکتر محمد تقی نظام مافی اینک در دانش گاه، معتبر تدریس می کند. او علاوه بر پژوهش expository writing program هاروارد، در رشته های اجتماعی و سیاسی، و تحقیقات تاریخی، در زمینه داستان نویسی هم، آثار قابل توجهی، در قالب داستان کوتاه، به زبان انگلیسی، ارائه کرده.
اثر حاضر تحقیقی است درباره جنبههای خاص روابط ایران و انگلیس در دوره صفویه و اوایل قاجار که در آن تلاش شده با شناخت و ارزیابی و تحلیل عملکرد، نقش، تاثیر، و رفتار نخستین ماموران انگلیسی روشن شود .
این اشخاص عبارتاند از : برادران شرلی، ملکم، جونز، همچنین دو شخصیت ایرانی، یعنی میرزا ابوالحسن خان شیرازی و فردی مشهور به "دون خوان ایران .
بدین ترتیب، در این تحقیق سعی بر آن است ویژگیهای سیاست خارجی انگلستان در ایران و تفکر خاص افراد یاد شده ارزیابی گردد و از این رهگذر کیفیت و میزان شناخت انگلیسیها از ایران و تصور ایرانیها از انگلیسیها مشخص گردد" .بومی شدن "یعنی به شکل ظاهری درآمدن، مطابق آداب و سنن کشور مورد نظر رفتار کردن و پوشاک محلی پوشیدن ماموران یاد شده و پی آمدهای آن، موضوع اصلی کتاب است که در شش بخش سامان یافته است...
در صفحات میانی و پایانی کتاب عکسهایی از چهرههای مورد بحث یا مرتبط با آنها (به ویژه ماموران انگلیسی) و پوشاک و نمادهایی از آداب و رسوم ایرانی دوران مورد نظر به چاپ رسیده است .یادداشتهای مولف و نمایه اسامی در صفحات پایانی آمده است .
فهرست
تاریخچهای از تحقیقات و آثار مشابه در زمینه موضوع مورد نظر
نگاهی به روابط ایران و انگلستان
شرقشناسی و معنایی که در ورای آن نهفته
بحثی از استعمار
تصویری از انگلستان در دوره الیزابت
تصور انگلستان در این عصر از ایران
مرگ ایرانی ؛ بحث با آنتونی شرلی آغاز میشود که با برادر کوچکترش رابرت مسئول احیای علاقه انگلستان به ایران بودهاند
پی آمدهای نگرش شرلیها
نقش آفرینیهای جان ملکم و هارفورد جونز در ایران ( 1800ـ 1810م)
ماموریت میرزا ابوالحسن خان شیرازی در دربار جورج سوم در سال 1810م
نمایش یک بعدی یا چند وجهی ایرانی ، در واقع نتیجهگیری و جمعبندی مطالب است