دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ایران سرای فردوسی ؛ هست نامه

ایران سرای فردوسی ؛ هست نامه
درحال حاضر موجود نمی باشد
ایران سرای فردوسی ؛ هست نامه
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 161723 - 111/4
  • وزن: 0.20kg
0 ریال

ایرانسرای فردوسی ؛ هست نامه

نویسنده: گروه نویسندگان
ناشر: بنیاد فردوسی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 60
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370  - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو

 

مروری بر کتاب 

در آغاز کار خود لازم دانست که هست نامه ای انتشار دهد و حضور خود را اعلام دارد. نخستین چیزی که باید بگوید آن است که دور از سیاست راه می سپرد. یک حرکت فرهنگی است که امیدوار است که همگان ماهیت و اهمیت و خلوص آن واقف بمانند. اگر نام بلند فردوسی را پیش آوردیم برای آن است که بیش از هر نام با ایران پیوند خورده است و ایران با بار سنگینی تاریخ و فرهنگی که برپشت دارد، باید مقامی را که سزاوار آن است در عرضه زمان باز یابد .نهالی کاشت شده است که بالنده خواهد بود .آدمیان می‌روند ،ولی خاک و تاریخ می‌مانند و هر نسل وظیفه دار ادامه کار های نسل دیگراست....

متاسفانه  در سالهاي گذشته يكي از بزرگترين شاعران فارسي گوي كه مي توان اورا ناجي زبان پارسي ناميد چندان كه شايسته است مورد توجه و تقدير قرار نگرفته است .اين شاعربزرگ  و حماسه سراي پارسي زبان  كه او رابا نام " فردوسي"   مي شناسيم حقي بر گردن فارسي زبانان و به خصوص ايرانيان دارد كه بدو ن شك هيچ شاعر ديگري ندارد. اما تنها كاري كه  تا كنون براي اين شاعر بزرگ صورت گرفته است برگزاري  مراسم بزرگداشت در 25 ارديبهشت است.

البته نبايد تحقيقات و فعاليتهاي فردوسي شناسان بزرگ را در اين ميان كه به صورت انفرادي سالها تلاش كرده اند از ياد برد.  
در چند سال گذشته طرحي با عنوان « ايران سراي فردوسي» مطرح شد كه عده اي از علاقه مندان زبان و ادبيات فارسي تصميم گرفتند زادگاه فردوسي « پاژ» راباز سازي و در آن محلي فرهنگي هنري ايجاد نمايند . ايران سراي فردوسي در توس مكانيست شامل موزه ، كتابخانه تخصصي ، سالن سخنراني و شاهنامه خواني ، دانشگاه علمي فرهنگ ايراني -اسلامي، درمانگاه تخصصي و چايخانه سنتي در باغي به مساحت 10 هكتاركه در زادگاه حكيم توس ساخته مي شود تا روستاي "پاژ" ( زادگاه فردوسي) به صورت دهكده اي نمونه در آيد و مركز جذب توريست و گردشگر شود .      

 "دكتر محمد حسين طوسي وند" فوق تخصص جراحي مغز و اعصاب ، جراحي و طب ورزشي ، رئيس كميته « كمكهاي بشر دوستانه » پزشكان عمومي آلمان  كه در سال  2002 ميلادي  موفق به اخذ بالاترين نشان دولتي آلمان شد و لقب « پزشك سال» اين كشور را از آن خود كرد ،  پيشنهاد دهنده طرح ملي « ايران سراي فردوسي» است، كه اين مسئله از طرف علاقه مندان به فرهنگ و تمدن ايراني ، شاعران، نويسندگان و فردوسي شناسان بزرگي مانند "جلال خالقي مطلق"، " محمد علي اسلامي ندوشن"،"فريدون جنيدي " و بسياري ديگر  مورد توجه قرار گرفت.

ايران سراي فردوسي سعي دارد مجمعي باشد از تاريخ و فرهنگ ايران كه نشانه آگاهي و حق شناسي نسل كنوني است به كسي كه بيشترين تاثير را در سرنوشت زبان و ادب فارسي داشته است . دست اندر كاران طرح قصد دارند بناي ايران سراي فردوسي را به گونه اي بسازند كه تركيبي از تمدن و معماري ايراني - اسلامي را به نمايش بگذارد.

 "دكتر حسين طوسي وند" در اولين كنگره دانشجويي بزرگداشت فردوسي طرح مذكور را با عنوان " فرهنگسراي فردوسي" بدين شرح معرفي مي نمايد :
1- بناي فرهنگسرا : بناي فرهنگسرا بايد تركيبي از تمدن و معماري ايراني - اسلامي باشدو بتواند پيوند ايرانيت و اسلاميت را به نمايش بگذارد. بدين معنا كه ايراني با گذشته پربار و عظيم خود به آينده مي نگرد و با توفيق پروردگار و ائمه اطهار راه كمال و ترقي را طي نمايد .
2- موزه : موزه فرهنگسرا خزانه اي از كارنامه ايران در عرصه هاي بين المللي است ، آن گونه كه در چشم جهانيان و مردم خود از آسياي ميانه تا كشمير ، تاجيكستان و افغانستا ن ، پاكستان و ماوراء النهر تجلي نمايد اين شناخت و آگاهي براي اقوام ايراني از ضروريات است كه ديگر در خود احساس ضعف و كمبود نكنند بلكه بكوشند و به جهانيان ثابت كنند كه هميشه مشعلدار فرهنگ و خرد ورزي بوده اند.
3- كتابخانه تخصصي: كتابخانه فرهنگسرا گنجيه اي از كتابهاي خطي و علمي مربوط به تاريخ تمدن ايراني - اسلامي است كه از زبان هاي مختلف دري ، انگليسي ، فرانسوي ، اسپانيايي و عربي گرد آوري مي گردد تا مطالب آنها مورد بررسي و پژوهش قرار گيرد و در فصلنامه انتشار يابد .   
4- دانشگاه : دا نشگاه علمي فرهنگ ايراني - اسلامي مي تواند برگ زريني از افتخارات فرهنگ ايراني و اسلامي باشد كه شامل ، دانشكده هاي عرفان اسلامي ، فلسفه ، زبان و ادبيات فارسي ، فردوسي شناسي ، معماري و ... است .
5- دهكده نمونه : دهكده نمونه" پاژ" زادگاه حكيم توس مشرف به فرهنگسرا قرار دارد ، بناي دهكده پاژ بايد كوچه باغهاي مشجر و به سبك قديم ساخته شود ، خانه ها از سبك معماري اسليمي گنبدي شكل با طرح "برج آخنگان" و نقشه هاي معماري قرون گذشته خراسان در" كاشمر" ، قبر اسماعيل ساماني در بخارا و بناهاي قديمي ديگر الهام گيرد . انرژي لازم براي گرم نمودن ساختمان از طريق انرژي خورشيدي تامين گردد و در راهنمايي زندگي ساكنان اين ده بايد از دهدا ران مجرب جهت تعليمات ديني و آگاهي از اصول محيط زيست بهره گرفت.

 گفتني است ،دكتر طوسي وند قريب به چند سال است كه در پروژه فرهنگسراي توس كار مي كند و در اين باره روابطي با دانشگاه هاي معتبر دنيا بر قرار كرده است كه از اين ميان  دانشگاه هاي تاجيكستان ، تاشكند ، ازبكستان و هامبورگ آلمان و ميلان ايتاليا آما دگي خود را براي همكاري با اين پروژه اعلان نموده اند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات