- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185928 - 114/6
- وزن: 1.00kg
ایران در جنگ بزرگ 1914 - 1918
نویسنده: مورخ الدوله سپهر
ناشر: بانک ملی ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 571
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1336 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ با گالینگور صحافی شده ؛ واجد تصویر محمدرضا شاه ؛ برخی سطور حدود 20 صفحه کتاب علامت گذاری شده و یک صفحه کتاب چسب خوردگی دارد
مروری بر کتاب
مصور همراه با نقشه خارج از متن
...اطمینان می دهم که این کتاب را با بیطرفی کامل تالیف و نسبت به هیچ ملت و هیچ فردی غرض خاصی نداشته ام. سعی وافی به کار برده ام تا بر روی حوادثی که در تاریکی فرو رفته اند، پرتو افکنم و حقیقت تاریخی را از استتار بیرون آورم. امیدوارم خوانندگان گرامی نیز با همان نیت و با همان حس بی غرضی به قرائت این صفحات مبادرت ورزند و از وقایع نزدیک به این عهد، اما دور از خاطرها آگاه شوند.
ایران در جنگ بزرگ، عنوان کتابی از میرزا احمدعلی خان سپهر، مشهور به مورخ الدوله سپهر، سیاستمدار، دولتمرد و مورخ نامدار ایرانی در اواخر عهد قاجار تا اواسط پهلوی است، که به وقایع مربوط به اوضاع ایران در طی جنگ جهانی اول و آنچه در فاصله سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸ میلادی بر جهان و بویژه بر ایران گذشتهاست، میپردازد. این کتاب از معدود منابع دست اول مربوط به تاریخ ایران در دوران جنگ جهانی است و به لحاظ این که مولف آن، از دست اندرکاران اصلی وقایع روز به شمار میآمده و در روزگار بروز وقایع کتاب، منشی اول سفارت امپراطوری آلمان در تهران بودهاست، حائز اهمیت بسیار محسوب میشود.کتاب مذکور که اولین بار در سال ۱۳۳۶ خورشیدی به چاپ رسید، در نخستین سال انتشار خود موفق به دریافت جایزه بهترین کتاب تاریخی سال گردید.
این کتاب به اتفاقات جنگ بزرگ اول جهانی و وقایعی که ایران در جنگ بزرگ متحمل آن شد بسیار سخت و مشکلات بسیاری را برای ایرانیان به همراه داشت. کشور به دلیل حضور بیگانگان از همه طرف مورد هجمه قرار گرفت و این در حالی بود که ایران در جنگ بزرگ، خود را بی طرف اعلام کرده بود…
اجداد مورخ الدوله، از اهالی علم، ادبیات و تاریخ بودهاند و نفوذ آنان در تربیت وی تأثیر داشته است. او از همان زمانی که در جوانی خواندن و نوشتن را یاد گرفت، مجلدات «ناسخ التواریخ» را مطالعه کرد و همواره آرزو داشت دنباله روی نیاکان خود بوده و تاثیری بر حوزه نگارش تاریخ معاصر ایران داشته باشد.
اواخر ماه مه ۱۹۱۴، یک تصادف ساده نگارنده کتاب ایران در جنگ بزرگ را به مقصود نزدیکتر ساخت. در یکی از روزهای پذیرایی مادام مرنار بلژیکی، خانم خزانهدار کل ایران با یک جوان همسن خود، مسیو فن هنتیک نایب سفارت آلمان آشنا شد. دامنه صحبت آنها از آب و هوا و ادبیات به سیاست کشید. به این ترتیب نگارنده کتاب «ایران در جنگ بزرگ» از مظالم همسایگان گلایه کرده و از مداخله آنان در سرنوشت ایران شکایت کرد. فن هنتیگ گفت: «میدانم که تهدیدی مانند کابوس، در افق این کشور نمودار است؛ همان دشمنان شما هستند که علیه آلمان همدست شدهاند و با کمک فرانسه، ائتلاف مثلث تشکیل دادهاند. ما آلمانیها نزدیکی با ایران را از صمیم قلب طالب هستیم.»
او نگارنده کتاب ایران در جنگ بزرگ برای روز بعد به منظور معرفی به وزیرمختار آلمان به سفارتخانهی آلمان دعوت کرد. عقاید و نظریات نگارنده کتاب ایران در جنگ بزرگ به نوعی بر پرنس هانری سیویکم دو رویس، وزیرمختار تاثیر گذاشت که در پایان مذاکرات، عضویت سفارت را تکلیف کردند و او بدون تردید پذیرفت. پس از دو روز، از ریاست دارالترجمه ادارهی گمرک استعفا و از ابتدای ژوئن ۱۹۱۴، به سمت منشی اول سفارت امپراتوری آلمان شروع به خدمت کرد.از آن روز، دریچه زندگی تازهای به روی وی باز شد. درست بعداز دو ماه، جنگ بزرگ بینالمللی آغاز شد و مورخ الدوله توانست به آرزوی خود یعنی دنباله روی از نیاکانش جامه عمل بپوشاند.
فهرست
دیباچه مؤلف
مقدمه کتاب ؛ آغاز جنک بین الملل- مقایسه دو جنگ
نظری قهقرائی به سالهای قبل از شروع جنگ
تاجگذاری
شروع فعالیت سفارت آلمان
دنباله فعالیت در برلن
هیئت های اعزامی به افغانستان (فتوای جهاد)
نقض بیطرفی ایران
افتتاح مجلس سوّم
صاحبمنصبان خارجی ؛ ژاندارمری- شهربانی- قزاقخانه- پلیس جنوب
یادداشت های روزانه من
مهاجرت
و...