- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 100938 - 209/1
- وزن: 0.50kg
- UPC: 45
ایران در اوایل عهد ایلخانان
نویسنده: جرج لین
مترجم : ابوالفضل رضوی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 472
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1390- دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
رنسانس ایرانی
در کتاب حاضر که رسالة دکترای «جرج لین» است، دگرگونیهای جامعة ایران در دهه های آغازین حکومت ایلخانان، به ویژه دوره ای که مصادف با ترقی خاندان جوینی است، بررسی میشود. در قرن هفتم ه.، عصری که اصطلاحاً «دورة فاجعه» نامیده میشد، ایران به عنوان یک کانون فکری و فرهنگی در سطح منطقه ظاهر شد و نقش سیاسی پررنگی را در غرب آسیا بر عهده گرفت.
در پی غارتگری اسلاف هلاکو، ورود وی به ایران نه به عنوان یک فاتح، بلکه به عنوان یک منجی قلمداد شد. در اوایل عهد ایلخانان حیات فرهنگی و ادبی ایران دچار تحول اساسی شد و نوعی نوزایی را از سر گذراند که در این کتاب با عنوان «رنسانس» از آن یاد میشود. همچنین در کتاب، با نگاهی انتقادی تاریخ سه حکومت «سلغوریانِ شیرازا»، «آل کرتِ هرات» و «قراختاییان کرمان»، بررسی میشود. در پایان نیز میراث هلاکوخان در ایجاد یک حکومت ایرانی مغولی با یک رویکرد تاریخی مورد مطالعه قرار میگیرد.
ایران در اوایل عهد ایلخانان در نگاه مؤلف کتاب دهه های آغازین حکومت ایلخانان، دگرگونی هایی را در جامعة ایرانی ایجاد کرد که در دوران اسلامی بی سابقه بود. در قرن هفتم هجری، عصری که اصطلاحاً دورة فاجعه نامیده شده است، ایران به عنوان یک کانون فکری و فرهنگی در سطح منطقه ظاهر شد و نقش سیاسی پررنگی را در غرب آسیا برعهده گرفت. در پی غارتگری های اسلاف هولاکو، ورود وی به ایران نه به عنوان یک فاتح بلکه به عنوان یک منجی قلمداد می شد و با استقبال عمومی همراه بود. در اوایل عهد ایلخانان حیات فرهنگی و ادبی ایران دچار تحول اساسی شد و نوعی نوزایی را از سرگذراند که در کتاب حاضر باعنوان رنسانس از آن یاد می شود. در این عهد در اقتصاد و جامعه و فرهنگ دگرگونی بنیادین حاصل شده و هویت ایرانی رنگ و رویی دیگر یافته است.
جرج لین، پژوهشگر مؤسسة مطالعاتی شرق و افریقاشناسی (SOAS) در سال 1952 در انگلستان متولد شده است. زبان فارسی را در شهر قندوز افغانستان آموخته و به مدت پنج سال در حد فاصل سال های 1352 تا 1357 هش. 1975 ـ 1979 م. در ایران به سر برده است. به کشورهای مختلف آسیایی سفر کرده و هم اکنون در SOAS به مطالعه و پژوهش اشتغال دارد. حوزة پژوهشی لین، تاریخ ایران در دوران میانه، تاریخ اولوس تولوی و مناسبات ایران و چین در قرون میانه است. کتاب حاضر، رساله دکتری جرج لین است که در سال 2003 م. به وسیله انتشارات راتلج به چاپ رسیده است.
سیدابوالفضل رضوی، استادیار تاریخ در دانشگاه لرستان و همکار آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی، بیش از ده سال از دوران تحصیلی و آموزشی خود را به مطالعة تاریخ ایران در عصر حاکمیت ایلخانان سپری کرده است. شهر، سیاست و اقتصاد در عهد ایلخانان و ده ها مقاله پیرامون تاریخ ایران در این عهد، از دیگر نوشته های وی می باشد.