- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167726 - 54/6
- وزن: 0.20kg
اگزیستانسیالیسم و اخلاق
نویسنده: مری وارنوک
مترجم: مسعود علیا
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 111
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نظری به آرای اخلاقی کی یرکگور، هایدگر و سارتر
کسی که میخواهد درباره اگزیستانسیالیسم بنویسد، چه بسا در آغاز کار باید در پی آن باشد که موضوع بحث را تعریف کند. با این حال ممکن است این تعریف کامل نباشد، زیرا کتابهای بیشماری درباره این موضوع وجود دارد و در این میان یکی هم پیدا نمیشود که سرآغازش تلاش برای به دست دادن تعریفی تازه نباشد.
با این حال خانم مری وارنوک، کتاب راهنمایی در باب تفکرات اگزیستانسیالیستی کییرکگور، هایدگر و سارتر فراهم آورده است که به گونهای تحسینبرانگیز، فصیح و خواناست. او با قلمی حاکی از همدلی درباره این سه تن مینویسد و یاریمان میکند تا شیوه سخن گفتن آنها در باب مسائل اخلاقی و نوع نتایجی را که به دست میآورند، دریابیم. نویسندگانی که در این کتاب از آنها سخن به میان آمده است تأثیری بسیار گسترده از خود به جا نهادهاند.
اغلب به گونه ای از اگزیستانسیالیسم سخن می گویند که گویی نظام فلسفی منجسمی است و نسبتی خاص با علم اخلاق دارد.معمولاً چنین می پندارند که اگزیستانسیالیسم، به واقع، شکل بی مانندی از نظریه اخلاق را پدید می آورد.
در این رساله، نویسنده کوشیده است با بررسی تفکر کی یرکگور و هایدگر به شکلی بسیار موجز و مختصر و نیز بررسی پاره ای از آثار اولیه ژان پل سارتر با شرح و تفصیل بیش تر شماری از پیش انگاره های مشترک در تمامی متون اگزیستانسیالیستی را آشکار سازد.
نویسنده بر این باور است که اگزیستانسیالیسم، از بسیاری جهات، بیش تر به نوعی حالت روحی یا حال شبیه است تا نظامی فلسفی؛ و به رغم آن که حال اگزیستانسیالیستی به واقع نسبتی با نظریه اخلاق دارد، نمی تواند به خودی خود هیچ گونه فلسفه اخلاق متمایز و منسجی پدید آورد.