- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 193240 - 121/3
- وزن: 1.00kg
انگیزیسیون یا دادگاه تفتیش عقاید
نویسنده: م. و. فرآل
مترجم: لطفعلی بریمانی
ناشر: گوتنبرگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 533
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1366 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه پایینی حدود 140 صفحه انتهایی کتاب موش خورده ولی به متن آسیبی نرسیده
مروری بر کتاب
مصور
تاریخ سفاکی ، شکنجه و سادیسم
در این کتاب شرح شکنجههای انسانها به خاطر داشتن عقاید دینی با اشاره به تاریخچه تفتیش عقاید و چگونگی بروز و ظهور آن در طول تاریخ بازگو شده است. این کتاب "تاریخ شکنجههای هولناک، کتاب سوزان، در آتش افکندن جسم آدمیان، در هم شکستن روح و عزت انسانها و به مسخره گرفتن فکر و آزادی است.
این کتاب نه افسانه است و نه داستان . بلکه تاریخی است از دادگاه اشک و خون یا محکمه تفتیش عقاید . در این کتاب راز این بیدادگاه موحش و ضد بشری روشن میگردد. و خوانندگان اسرار تکان دهنده این تشکیلات عظیمی را که قرن ها به نام مذهب و خدا دست به جنایت های بیشرمانه ای میزدند و مردم بیگناه و دگر اندیش را زنده در آتش کباب میکردند خواهند شناخت . این دادگاه در راه بیدادگری به اندازه ای پیش رفته بود که حتی به اعمال و رفتاردرونی و قلبی و وجدان مردم هم تهمت میزد.
تفتیش عقاید یعنی بازرسی و تفحص در باورهای افراد.به اعمالی گفته می شود که از سوی یک موضع صاحب قدرت، مردم مورد باز خواست به دلیل باور های خود قرار می گیرند . مشهورترین آن، تفتیش عقاید در اروپای مسیحی است .این نام از دوران قرون وسطی به یادگار مانده است و مخالف آزادی بیان و آزادی عقیده یا آزادی اندیشه است.
تفتیش عقاید، به بیان دقیقتر عبارت بود از هیئتهای داوری بسیار مجهز که کلیسای کاتولیک میکوشید از طریق آنها به یکپارچگی دینی مورد نظر خود نائل شود.این عمل توسط دستگاه کلیسا انجام می شد و متهمان بسیاری در دادگاههای تفتیش عقاید متهم به ارتداد، شرک و جادوگری میشدند.پ
این افراد ابتدا برای اعترافگیری شکنجه میشدند.در صورت عدم اعتراف سرنوشت معلومی برای آنها متصور نبود، اگرچه اکثر مردم تاب شکنجه ها را نداشتند و اعتراف به اعمال کرده و ناکرده خود میکردند. سپس دستگاه تفتیش عقاید آنها را محکوم به مجازاتهای گوناگون و در بسیاری از مواقع به صورتهای غیر انسانی اعدام میکرد.
در دوران سده های میانه، همواره کلیسا در صدد تثبیت استیلای سیاسی خود بر اروپا بود . ولی تفتیش عقاید به شکل سازمان یافته متاخرتر پدید آمد.دستگاه پاپ همواره از به چالش کشیده شدن اقتدارش وحشت داشته و در قرون وسطای پسین، به علت افزایش فساد کلیسا و رشد سواد و جنبشهای بدعت گذارانه شدیدتر شد
تا آنکه نخستین نشانه های مقاومت شدید کلیسا در اواخر قرن دوازده هنگامی نمایان شد که در ناحیه ای در جنوب فرانسه به اسم لانگدوک، جنبش بدعت گذارانه عظیمی به وجود آمد که پیروانش خود را کاتار می نامیدند ؛ به معنی پاک و خالص.
فهرست
دادگاههای تفتیش عقاید
شاهان کاتولیک
توماس دوتور کمادا
شیوههای تفتیش
جادوگران و فتنه انگیزان
ستم بر یهودیان و بربرهای مسلمان
زمان دستخوش تغییر میشود
گرایشهای لوتری
مبارزه انکیزیسیون
هواداران مذهب پروتستان
محاکمه کارانزا
عدالت شاه
نشان مالا سانگر
تفتیش عقاید در پرتغال
آخرین آدم سوزی