- موجودی: موجود
- مدل: 174184 - 18/4
- وزن: 0.58kg
انگلیس و دوگل
نویسنده: سید وحید کریمی
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 380
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
سیاست دفاعی انگلیسی در ناتو و تاثیر آن بر خروج فرانسه از ناتو 68-1958م
دوگل معتقد بود انگلیس جزیره ای در کنار قاره اروپاست و آمریکا نیز به قاره ای دیگر تعلق دارد . او عقیده داشت کشوری که فاقد بمب اتمی باشد ، نمی تواند سیاست خارجی مستقلی داشته باشد .سیاستمداران انگلیسی قادر به کنترل بلند پروازی های دوگل نبودند ، اما با اغفال سیاست خارجی آمریکا ، دوگل را مهار کردند .
این کتاب شامل بازخوانی تاریخ اروپا از دیدگاه یک دیپلمات ایرانی ست .رفتار سیاستمداران انگلیسی با دوگل در فرانسه و جان اف کندی در آمریکا ، سیاق دیپلماسی انگلیس در روابط بین الملل را به نمایش می گذارد .
"در سال 1966 میلادی، ژنرال چارلز دوگل رئیسجمهور فرانسه در مخالفت با برتریطلبی انگلیس و آمریکا، نیروهای نظامی فرانسه را از فرماندهی واحد ناتو خارج کرد. او در حالی که مشغول تحکیم قدرت فرانسه به رهبر طبیعی اروپا بود، هارولد مک میلان، موفق به تخریب اهداف اروپایی دوگل شده، سیاست انگلیس، "پل" بین آمریکا و اروپا را سرلوحهی خود قرار داده و در این راستا نه تنها سعی کرد تا در مسائل امنیتی و سیاسی اروپا تاثیرگذار باشد، بلکه حضور نفوذ آمریکا در اروپا را نیز با خط مشی لندن، هدایت و همراه کرد.
آمریکا ابرقدرت با تجربهای نبود، اما توسط انگلیسیها اینگونه جلوه داده میشد. همچنین این نکته حائز اهمیت است که دریابیم چرا ژنرال دوگل، نیروهای نظامی فرانسه را 3 سال قبل از موعدمقرر در ژوئیهی سال 1966 میلادی از فرماندهی واحد ناتو خارج ساخت؟ در حالی که بایستی این اقدام، طبق برنامهی قبلی در سال 1969 میلادی صورت پذیرد".
گفتنی است در هفت فصل کتاب حاضر، رقابت بین فرانسه و انگلیس بررسی میشود. همچنین دلایل و حقایق سیاست" خروج نیروهای نظامی انگلیس از شرق کانال سوئز، علل تمرکز نظامی دو کشور فرانسه و انگلیس در اروپا و نیز چگونگی شکلگیری بحران داخلی پیمان نظامی آتلانتیک شمالی، ارزیابی میگردد و فصل هشتم بر تحولات اواخر دههی 1980 میلادی و اوایل دههی 1990 میلادی در اروپا متمرکز است. این فصل دربرگیرندهی نقطهنظرات مقامات فرانسه، انگلیس و دیگر بازیگران صحنهی قدرت در اروپا است".