- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158026 - 77/1
- وزن: 0.30kg
انقلاب کبیر فرانسه و پیامدهای جهانی آن
نویسنده: جرج روده
مترجم : مجید امین موید
ناشر: اشاره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 380
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه عطف کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
در آستانه ی انقلاب فرانسه، تصویر اروپا نمایشگر تضادهای ژرف و گوناگونی بود-تضاد میان غرب تکامل یافته و شرق عقب مانده؛ میان گسترش بازرگانی، صنعت و افزایش جمعیت و ایستایی نسبی کشاورزی؛ و تضاد میان انتشار وسیع اطلاعات و نظرات و محافظه کاری شدید روابط اجتماعی و نهادهای سیاسی.
انقلاب فرانسه (۱۷۹۹-۱۷۸۹) دورهاي از دگرگونيهاي اجتماعي سياسي در تاريخ سياسي فرانسه و اروپا بود. اين انقلاب، يكي از چند انقلاب مادر در طول تاريخ جهان است كه پس از فراز و نشيبهاي بسيار، منجر به تغيير نظام سلطنتي به جمهوري لائيك در فرانسه و ايجاد پيامدهاي عميقي در كل اروپا شد. پس از انقلاب در ساختار حكومتي فرانسه، كه پيش از آن سلطنتي با امتيازات فئودالي براي طبقه اشراف و روحانيون كاتوليك بود، تغييرات بنيادي در شكلهاي مبتني بر اصول جدايي دين از سياست، روشنگري، مليگرايي -دموكراسي و حقوق شهروندي پديد آمد.
با اين حال اين تغييرات با آشفتگيهاي خشونتآميزي شامل اعدامها و سركوبيها در طي دوران حكمراني وحشت و جنگهاي انقلابي فرانسه همراه بود. وقايع بعدي كه ميشود آنها را به انقلاب فرانسه ربط داد شامل: جنگهاي ناپلئوني و بازگرداندن رژيم سلطنتي و دو انقلاب ديگر كه فرانسه امروزي را شكل داد است. برخي معتقدند اولين جرقه انقلاب، يورش به باستيل بود و در آن زمان نيز مردم هنوز به براندازي سلطنت فكر نميكردند و برخي آغاز آن را ماه مه ۱۷۸۹ (ميلادي) ميدانند. پايان آن را ۱۷۹۵ يا ۱۷۹۹ ميدانند و برخي سال ۱۸۰۴ كه ناپلئون اعلام امپراطوري نمودو گاهي تمام دوره ناپلئون را تا ۱۸۱۵ نيز در جزء انقلاب فرانسه ميآورند ولي اغلب آغاز عصر ناپلئون را پايان دوره انقلاب مي شمارند.
توكويل، از انديشمندان همعصر انقلاب، معتقد است كه با وجود آن همه تلاش براي وقوع انقلاب، نتيجه كار دموكراسي نبود. شايد به همين دليل است كه وي برخلاف بسياري، سال ۱۷۸۹ (شروع انقلاب) را سال پايان انقلاب ميداند. با اين حال به نظر بسياري، انقلاب با سقوط زندان باستيل در سال ۱۷۸۹ آغاز شد. شاه، لويي شانزدهم، در سال ۱۷۹۳ اعدام شد و سرانجام، در سال ۱۷۹۹ هنگامي كه ناپلئون بناپارت به قدرت رسيد، انقلاب پايان پذيرفت.
انقلاب فرانسه ساختارهای کهن فرهنگی ، سازمانی و اجتماعی را در فرانسه و آن سوتر از آن زیرورو کرد. با این همه باید پرسید چرا پاره ای از دستاوردها نتوانستند خود را با بلندپروازی ها وفق دهند و در عین حال چرا انقلاب فرانسه تا این حد بحث برانگیز است؟