- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 139661 - 91/6
- وزن: 1.50kg
انقلاب اسلامی در شیراز
نویسنده: منصور نصیری طیبی
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1204
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1393 - دوره: 1
کیفیت : نو ؛ لبه پایینی جلد کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
پرداختن به تاریخ منطقهای انقلاب اسلامی با نگاهی ژرف، بازتاب فعالیت و تلاشهای اسلامی و انقلابی مردم منطقهی خاصی از كشور میباشد. تاریخ منطقهای بخشِ جداییناپذیر از تاریخنگاری كلان انقلاب اسلامی به حساب میآید كه تدوین آن یكی از اولویتهای مركز اسناد انقلاب اسلامی است. در این راستا برای ثبت و ضبط رشادتها، مبارزات و مجاهدتهای بیامان مردم مسلمان و انقلابی خطهی شیراز در تكوین انقلاب اسلامی، كتاب حاضر تألیف و منتشر شده است.
شیراز از جمله شهرهای ایران است كه مردم ولایتمدار آن از شروع نهضت اسلامی حضرت امام (ره) تا به ثمر رسیدن آن به رهبری عالمان متعهد و مبارز دینی از جمله مرحوم آیتالله محلاتی و شهید دستغیب به ایفای نقش پرداخته و در طول تاریخ همواره در صف نخستین مبارزه علیه استبداد و استعمار در كنار روحانیت بودهاند كه همراهی آنها با عالم مبارز آیتالله علیاكبر فالاسیری در مواجهه با واقعهی رژی یكی از این نمونهها میباشد. در انقلاب اسلامی نیز شیراز به دلیل فعالیتهای گستردهی مردم خداجوی آن دیار علیه حكومت طاغوت مستوجب حكومت نظامی شد....
پس از سقوط شهربانی، یگانهای ارتش و ژاندارمری یكی پس از دیگری و بدون درگیری تسلیم شده و همبستگی خود را با انقلاب اعلام كردند. به نظر میرسد علاوه بر اعلام همبستگی فرماندهان ارشد نظامی در تهران، واقعه شهربانی شیراز نیز در اتخاذ تصمیم مورد نظر بیتأثیر نبود. عصر 22 بهمن پرسنل مركز زرهی شیراز با تانكهای خود در خیابان به مردم پیوسته و در حالیكه تصاویر امام خمینی را روی تانكها نصب كرده بودند، در خیابانهای شهر به حركت درآمدند.
بدینترتیب در حوالی غروب آن روز در فارس رسماً پیروزی انقلاب اعلام گردید. همان شب تلویزیون فارس نیز در اختیار انقلابیون قرار گرفت و پس از تهران از تلویزیون فارس خبر پیروزی انقلاب اعلام شد. بدینترتیب پس از تهران، شیراز دومین شهری بود كه كنترل آن به دست نیروهای انقلابی افتاد.