- موجودی: موجود
- مدل: 197060 - 78/4
- وزن: 0.30kg
انسان مصلوب
نویسنده: فردریش نیچه
مترجم: رویا منجم
ناشر: مس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 175
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
آنک انسان
این کتاب آخرین اثر نیچه به حساب آمده و در حقیقت خودنوشتی است که از روزهای پایانی زندگی اش و چگونگی وضعیت روانی وی حکایت دارد.
هنگامي كه پيلاطس مسيح را دستگير كرد و به ميان مردم آورد خطاب به آنها گفت: Ecce Homo بنگريد اين مرد را . چرا نيچه چنين نامي به كتاب خود ميدهد نامي كه تداعيكنده مسيح است اين چه كتابي است؟ انسان مصلوب آخرين اثر نيچه و زندگينامه خود نوشت اوست. يعني حديث نفس است به عبارتي به خوانده خود ميگويد: Ecce Homo اما او فقط نميگويد: بنگريد اين مرد را. بلكه از عباراتي استفاده ميكند كه تداعيكننده مسيح يا انساني است كه به صليب كشيد شده و كتاب با اين جمله پايان ميپذيرد.
ديونيسوس در مقابل مصلوب پس شايد غيرمستقيم ميخواسته چنين القا كند كه مانند مسيح مصلوب شده است و شايد نه تنها او كه كل انسانيت. فرخندگی هستی من، یگانگیاش، شاید در مرگباریاش نهفته است. مانند موجودی که مقدر شده تنها دیدار کوتاهی از این جهان داشته باشد. بیشتر یادآور «بخشایندگی زندگی» ، تا «نَفس زندگی» او برای زخمها مرهم مییابد. بداقبالیها را به سود خود بکار میگیرد ، آنچه او را نمیکُشد ، نیرومندش میسازد. هنگامی که برمیگزیند ، میپذیرد ، اعتماد میکند ، افتخار میکند.
انسان کمترین خویشاوندی را با پدر و مادر خود دارد. خویشاوندی با پدر و مادر، اوج نشان عوامپسندی است. هرگز هنر برانگیختن دشمن علیه خویش را حتی زمانی که به نظرم میرسید به زحمتاش میارزد، درک نکردهام.
اگر بخواهم سالار خویش باشم، باید بدون آمادگی باشم. بگذار هر سازی که میخواهد باشد، بگذار از کوک خارج شده باشد؛ چرا که تنها ساز «انسان» میتواند از کوک خارج شود.
آنك انسان، نامي كه براي چاپهاي قبلي اين اثر به كار رفت شتابزده و خالي از تأمل لازم بوده است كه در ويرايش جديد اين كوتاهي نيز برطرف شده است.