- موجودی: موجود
- مدل: 196908 - 91/6
- وزن: 1.10kg
انسان شناسی فرهنگی
نویسنده: دانیل بیتس , فرد پلاگ
مترجم: محسن ثلاثی
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 829
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
مصور
این اثر انواع گوناگون تطبیقهای جوامع بشری را با محیطزیستهای متفاوتشان در قالب الگوهای مختلف فرهنگی بررسی کرده است. نویسندگان عقیده دارند که «هر اجتماعی در هر گوشهی جهان به گونهای متناسب و فراخور اوضاع اقلیمی و اجتماعیاش در برابر محیط زیست خود واکنش نشان میدهد و در چهارچوب و الگوی خاص فرهنگیاش سعی میکند چنان خود را با محیط تطبیق دهد که امکان بقا و ادامهی حیات را برای خود و نسلهای آینده فراهم سازد.» از مزایای این کتاب، آشنایی دانشجویان و دانشپژوهان با فرهنگهای گوناگون بشری است.
انسانشناسی فرهنگی که گاه مردمشناسی اجتماعی نیز نامیده میشود به مطالعه فرهنگ و جامعه انسانی میپردازد. در انسانشناسی فرهنگی، تفاوتها و شباهتهای اجتماعی و فرهنگی جامعههای گوناگون بررسی میشود. به عبارت دیگر انسان شناسی فرهنگی خطوط تمدن و فرهنگ یا منش های فرهنگی گروه های انسانی را بررسی می کند.
موضوع و محور اصلی انسانشناسی فرهنگی به طور کلی موضوع فرهنگ است که بهعنوان موضوع اصلی مطالعه آن شناخته میشود. انسانشناسی فرهنگی توجه خود را به فرهنگ معطوف میسازد؛ چراکه فرهنگ در حقیقت مطالعه رفتار اجتماعی انسان و نتایج آن است. این رشته علمی به مطالعه شیوههای زندگی مردم، نظامهای اعتقادی، باورها، علوم و دانشها، هنرها، افکار و عقاید، صنایع و تکنیک، اخلاق، قوانین و مقررات، ارزشها و آداب و رسوم و رفتار و ضوابط و انگارههای فرهنگی آنها میپردازد. به عبارت دیگر انسانشناسی فرهنگی نوعی فرهنگ شناسی است. انسان شناسی فرهنگی فرهنگ را در زمان و مکان مطالعه میکند و می کوشد تا چگونگی انطباقپذیری و سازش انسان را با محیط فیزیکی و اجتماعیاش مطالعه کند.
انسانشناسی فرهنگی همچنین به بررسی جوامع خاص بشری میپردازد و الگوهای مسلط بر فرهنگ آنان را مطالعه کرده و همانندیها و ناهمانندیهای آنها را توصیف و تحلیل میکند.
فهرست
بخش یکم: چشم انداز انسان شناختی
فصل 1 -انسان شناسی و بررسی فرهنگ
فصل 2 -تحول نظریه های انسان شناختی
فصل 3 -روش های انسان شناسی فرهنگی
فصل 4 -تصمیم گیری، تطبیق و تکامل
بخش دوم: الگوهای تطبیق
فصل 5 -شکار و گردآوری
فصل 6 -کشاورزی سطحی
فصل 7 -شبانی
فصل 8 -کشاورزی عمیق
فصل 9 -جامعه ی صنعتی
بخش سوم: گوناگونی الگوهای تطبیق
فصل 10 -زیست شناسی، فرهنگ و فرد
فصل 11 -انسان شناسی زبان
فصل 12 -خویشاوندی، زناشویی و سازمان خانوار
فصل 13 -گروه های اجتماعی و قشربندی
فصل 14 -اقتصاد: منابع، تولید و مبادله
فصل 15 -سیاست، نظارت اجتماعی و سازمان سیاسی
فصل 16 -باورداشت مذهبی و مناسک
فصل 17 -دگرگونی و تحول فرهنگی