- موجودی: موجود
- مدل: 185714 - 120/6
- وزن: 1.00kg
انسان دوستی و هنر + هنر چیست ؟ + لئو تولستوی + تاریخ نقد هنر + تاریخچه زیبایی شناسی
نویسنده: ولادیسلاو زی من كو ,لئو تولستوی , نقی سلیمانی , لیونلو ونتوری , یوگو اسپریتو , برونو جنتیلی , فرانچسکو گابریلی , ریچارد اتینگهاوزن , برنارد مایرز، رانیرو نیولی
مترجم: جلال علوی نیا ,کاوه دهگان , امیر مدنی , یعقوب آژند
ناشر : حقیقت - امیرکبیر - رویش - مولی - فردوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200 + 270 + 170 + 260 + 240
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1374 _ 1357 - دوره چاپ: 9 _ 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
انسان دوستی و هنر
تصاویر گلاسه رنگی
هنر بخشش همه میتوانند انساندوست باشند. میتوانید با کارهایی کوچک شروع کنید و به بزرگی برسید. میتوانید با کارهای بزرگ شروع کنید و به بزرگی حیرت انگیزی برسید. نخستین گام در رسیدن به انسان دوستی واقعی، چارچوببندی مسائل است. یکی از ارزشمندترین کارهایی که میتوانید انجام دهید، تعریف مسأله یا مشکل به گونهای است که بتوان آن را سازماندهی کرد، به آن پرداخت و آن را حل کرد. انساندوستی مربوط به مردم میشود. اطمینان حاصل کنید که آن دسته از مردم را که میخواهید در طرح خود به آنها کمک کنید، مشخص کردهاید. مردم میخواهند به دیگران کمک کنند.
به همین سادگی. هیچ کس مایل نیست در طرحی که به درستی چارچوببندی نشده است، کمکی ارائه دهد. یکی از قدرتمندترین کارهایی که میتوانید در راستای اهداف انسان دوستانهی خود انجام دهید، این است که به دیگران فرصت دهید تا در این کار مشارکت نمایند. کمک کنید تا این افراد بتوانند به افراد دیگر کمک کنند. تحولی که در هنگام کمک به دیگران در قلب آنها رخ میدهد، یکی از مهمترین کارهایی است که میتوانید برای کمک به حفظ این سیاره انجام دهید. گام مهمی که باید در این مرحله برداشت این است، تا جایی که ممکن است فرصت کمک کردن را برای آنها قابل دسترس و شخصی کنید.
در این كتاب انسانگرایی در هنر و واقعگرایی سوسیالیسم در هنر نقاشی روسی از منظر " ولادمیلاو زیمنكو " شرح و بررسی میشود .كتاب متشكل از سه فصل است : جهان خرد هنر و سنت انساندوستی و هنر عناوین فصلهای اول و دوم است . در این دو فصل، مولف اذعان میدارد : تجربه تاریخی نشان داده كه هنر راستین نه تنها همواره در جهت واقعگرایی تكامل یافته، بلكه در همه دورهها و در همه سرزمینها مبتنی بر سنت انساندوستی بوده است .
فصل سوم با عنوان چند اصلاح هنری به شرح برخی اصطلاحات و واژههای هنری اختصاص دارد .در این كتاب، افزون بر تصاویر سیاه و سفیدی كه در متن دو فصل اول آمده، در صفحات پایانی نیز به همراه واژهنامه و نمایه موضوعی تصاویری رنگی به چاپ رسیده است .
هنر چیست ؟
کتاب حاضر ، به مبارزه با نظریات زیباییشناسانهای میپردازد که هنر را با اصطلاحاتی چون خوبی، حقیقت و بهخصوص زیبایی تعریف میکنند. از نظر تولستوی هنر در زمان وی رو به فساد و انحطاط بود و هنرمندان نیز در سردرگمی و گمراهی بودند. این کتاب نظریات زیباییشناسانهای را که در اواخر قرن هجدهم و در طول قرن نوزدهم به کمال رسیدند، بسط میدهد و آرای واقعگرایانه که از زمان افلاطون بنیان نهاده شد و به آرای تقلیدی بهعنوان مهمترین موضوع توجه دارد و کسانی را که هنر و لذت را به هم پیوند میدهد، نقد میکند.
تولستوی هنر را از غیر هنر (هنر جعلی) جدا میکند. هنر باید یک ارتباط احساسی مشخص بین هنرمند و مخاطب ایجاد کند. طوری که مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین هنر واقعی باید ظرفیت لازم برای متحد کردن مردم از طریق ارتباط را داشته باشد. کتاب حاضر از دو ویژگی جالب توجه برخوردار است:
نخست اینکه مقوله ای مهم و بحث انگیز مانند «هنر» را تحت عنوان «هنر چیست؟» به گونه ای اساسی و بنیادی، در پی شرح و بط، تجزیه وتحلیل و پاسخگویی برآمده است؛ البته در این زمینه هنوز جای سخن بسیار است، به حدی که می توان گفت اساسا زمینه چنین بحثی در جامعه ما تاکنون همچنان بکر باقی مانده و علیرغم همه آنچه صاحبان اندیشه ها و دیدگاه های گوناگون مطرح کرده اند در این مورد نیاز به کندو کاو هرچه بیشتر احساس می شود.
لئو تولستوی
کتاب های مربوط به تولستوی به تنهایی می توانند کتابخانه ای را پر کنند. این امر دلایلی کافی دارد چرا که مدتها بود از زمان ولتر و گوته ، هیچ نویسنده ای همتای او وجود نداشت. اما در حالی که بیشتر آثار او به عنوان شاهکارهایی بیچون و چرا لقب گرفتند ، شخصیت وی مانند همیشه مبهم باقی ماند.اسطوره ای که در سراسر زندگی اش از شخصیتش ساخته شده بود همچنان زنده است. او با چنان سختی زندگی کرد که گاهی اوقات ، این سختی حتی ماهیت و موجودیت تولستوی را در ابهام فرو می برد. از این رو نخست باید زندگینامه ای از او نوشته می شد که تولستوی انسان و هنرمند را از تولستوی اسطورهای متمایز کند. این کتاب شرح زندگی یکی از نوابغ ادبیات جهان است.
تاریخ نقد هنر
نگارنده در کتاب حاضر ابتدا عوامل اساسی داوری اثر هنری را برمیشمارد که عبارتاند از:
عامل نفع عملی که به وسیلهی اثر هنری مورد داوری واقع میشود
عامل آرمانی که به وسیلهی اندیشههای زیبایی شناسانهی نقد پرداز بررسی میشود
عامل آرمانی که به وسیلهی اندیشههای فلسفی و نیازهای اخلاقی نقدپرداز و عامل روان شناسی که به شخصیت منتقد بستگی دارد، مطرح میگردد .
تاریخ نقد، تاریخ پویهی وراثتی اندیشههای نقدی نیست بلکه در این کار، نقد اندیشههای ادوار پیشین، شرط اساسی است. البته نقدپردازان، اندیشههای خود را نه فقط از طریق نقد و انتقاد نظریات پیشین، بلکه بیشتر از راه تجربههای شهودی بر آثار هنری میآفرینند. او سپس بحث خود را با نقد هنر در یونان سدهی سوم پیش از میلاد و بازگویی اندیشههای افلاطون و ارسطو، آغاز میکند.
با "سنوکراته" است که برای اولین بار به سطح بالایی از روشنفکری در نقد هنری برخورد میکنیم که دو عامل قاعده و فرهنگ، ارتقا به این سطح بالای فرزانگی را تسهیل کردند. در خصوص معرفت تفکر هنری، "سنوکراته"، به دو دلیل عمده است: او فقط هنر یونانی سدهی پنجم و ششم را میشناسد و از سوی دیگر، محدودیتهای تفکر استتیکی و تاریخی یونانیان پیش از سدهی سوم در وی حضور دارد. در خصوص تفکر تاریخی یونانیان در مهد باستان باید توجه داشت که نگارندگان تاریخ هنر، به فراسوی هنرمند و اثرش راه نمیبردند و در نگارش تاریخ هنر فقط به استخراج دلایل کمال یک رشتهی هنری، بسنده میکردند.
فهرست
وضعیت نقد هنر در سدههای میانی
استتیک رنسانس
عهد باروک
روشنگری و نئوکلاسیسم
رمانتیسیسم و سدههای میانی
فلسفهی ایدهآلیست و تاریخ هنر
زبان شناسان، باستان شناسان و خبرگان سدهی نوزدهم و بیستم
نقد هنر در فرانسهی سدهی نوزدهم
نقد هنر و رویت ناب
نقد هنر سدهی بیستم
تاریخچه زیبایی شناسی و نقد هنر
کتاب "تاریخچه زیبایی شناسی و نقد هنر" که در ارتباط با انجمن ملی آموزش هنر و طراحی نوشته شده است، منبعی ضروری برای دانشجویان، دانش پژوهان و محققانی است که در زمینه آموزش هنر و فلسفه هنر فعالیت می کنند. این شامل مقدمه های قابل دسترس برای موضوعات، مفاهیم، و متفکران کلیدی، و همچنین بحث های پیچیده در زمینه های بحث برانگیز است، که بینش سیار خوبی بهخواننده نسبت به پییدگی ای فلسفی در خصوص خود مفهوم هنر می دهد.
کتاب حاضر حاصل ترجمه دو مبحث جداگانه است که در دائرة المعارف هنر جهان چاپ شده است و به عنوان یک مرجع بسیار عالی به بررسی شیوه های تفکر در زمینه هنر می پردازد. این کتاب رویکرد های تاریخی و همچنین معاصر را در این زمینه بررسی می کند و افق دید بهتری را به شما نسبت به این شیوه های نگاه فلسفی به هنر می دهد.
فهرست
بخش اول:
تاریخچه زیبایی شناسی
مقدمه
فصل اول: زیبایی شناسی در جهان غرب فصل
دوم: زیبایی شناسی در جهان شرق
بخش دوم:
تاریخچه نقد هنر
مقدمه
فصل اول: مدخل
فصل دوم: نقد هنر در جهان غرب
فصل سوم: نقد هنر در جهان شرق
کتابشناسی
اعلام