- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192968 - 5/2
- وزن: 0.50kg
انسان در جستجوی هویت خویشتن
نویسنده: کارل گوستاو یونگ
مترجم: محمود بهفروزی
ناشر: مصدق - جامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 6
مروری بر کتاب
این کتاب که به عقیده ی بسیاری از متخصصین، یکی از مهم ترین آثار در حوزه ی روانشناسی به حساب می آید، مقدمه ای کامل و جامع بر اندیشه های یونگ است. یونگ در این کتاب، به برخی از اساسی ترین و مورد بحث ترین مفاهیم در عرصه ی روانشناسی تحلیلی می پردازد؛ مفاهیمی همچون تحلیل رویا، ناخودآگاه بدوی و ارتباط میان روانشناسی و دین. یونگ علاوه بر این ها، تفاوت های میان نظریات خود و زیگموند فروید را به تحلیل و بررسی می گذارد و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار همه ی افرادی قرار می دهد که به مبانی روانکاوی علاقه مند هستند.
یونگ در فصل اول این کتاب مطرح میکند که دنیای شرق روح را برگزیده و معتقد است ماده چیزی جز زشتی نیست و خود را در بینوایی آسیایی فرو برده است . در فصل دوم کتاب درباره بازیافت خودآگاه بحث کرده و مینویسد که ناخودآگاه برای خودآگاه فرد مثل دریایی مهیب است.به این دلیل خودآگاه ثابت و استوار و قابل اتکا نیست بلکه از بنیاد سست است و با نیرویی کوچک به هم میریزد. یونگ ویژگی مهم عقلگرایی را در این میداند که فرد رویاهایش را پسمانده اتفاقات زندگی بداند نه بیشتر. از نظر یونگ انسان ناآگاه به زحمت میتواند تاثیرپذیریاش از دادههای مبهم روح خویش را دریابد. در فصل سوم کتاب یونگ به بحث درباره کنشهای بین خودآگاه و ناخودآگاه میپردازد.
یونگ ناخودآگاه را به سه دسته تقسیم میکند:
۱. ناخودآگاه در دسترس
۲. ناخودآگاه قابل دسترس با واسطه
۳. ناخودآگاه غیر قابل دسترس
اگرچه بشریت از همان آغاز دوران باستان و همچنین سدههای میانه، به ذاتی بودن روح، ایمان داشت، اما در نیمه دوم سده نوزدهم، نوعی روانشناسی بدون روح پیدایش یافت و به سبب نفوذ مادیگرایی علمی، هرآنچه موجودیتش به چشم نمیآمد و لمس نمیشد، وجودش مورد تردید قرار گرفت و یا به عنوان امری فراسوی طبیعت، جنبه خارقالعاده و خوفناکی پیدا کرد.
البته بیانصافی است اگر فلسفه و علوم طبیعی را مسبب چنین واژگونی کاملی بدانیم. در طول قرن نوزدهم، فراسوی طبیعت بودن روح، بایستی جای خود را به فراسوی طبیعتبودن ماده میداد. کنکاش در حل این واژگونی نامعقول به یاری فلسفه، یک شکست از پیش تعیین شده است. روح در طبقهبندی عقل آدمی نمیگنجد.کتاب حاضر چکیده برداشتها و کنکاشهای کارل گوستاو یونگ است در باب مسئله روح و درک انسان در هویت خویش.