- موجودی: موجود
- مدل: 195541 - 89/2
- وزن: 0.70kg
انسان خداگونه
نویسنده: یووال نوح هراری
مترجم: زهرا عالی
ناشر: نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 538
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
کتاب «انسان خداگونه» یعنی ادامه «انسان خردمند» از نظر میگذرانیم، نمیخواهیم درباره لزوم تذکر یا عدم تذکر کتبی درباره چنین کتابهایی بحث کنیم و به ذکر این نکته کوتاه و گذرا بسنده میکنیم که با توجه به شرایط کنونی جامعه ایران و همچنین امکان دسترسی آزاد به اطلاعات، مطالعه چنین کتابهایی توسط اهالی فن و تخصص، و سپس نوشتن نقد و تحلیل یا جوابیه بر آنها، به نظر، روش مناسبتری نسبت به جلوگیری و امتناع از انتشار آنهاست. اما به هر حال دغدغه مسئولان فرهنگی کشور برای جلوگیری از ورود اطلاعات مسموم یا اشتباه و منحط، قابل درک است. اما در مجموع باید درباره راهحلهای مواجهه با چنین آثاری (فیلم، کتاب یا هر اثر فرهنگی دیگر) به اجماع و نظر صحیح رسید.
هراری استاد تاریخ است و کتابهایش هم نشان اشراف او به مطالب تاریخیاند. او کتابهای «انسان خردمند»، «انسان خداگونه» و «قرن بیست و یکم» را در روندی قطاری و پشت سر هم منتشر کرده و درباره این سه عنوان و سهگانهبودنشان گفته که بنایی بر تولید یک سهگانه نداشته است. استقبال از «انسان خردمند» (یا همان ساپیینس) باعث شده روند نگارشی هراری ادامه پیدا کند و به کتاب «انسان خداگونه» (هومودئوس) برسد. او بدنه و اصل مطلب را همانطور که خودش گفته در «انسان خردمند» بیان کرده و در دو کتاب بعدی، دنبال سوالات و اظهارنظرهایی ویژه بوده است. به هر حال هراری گفته که مساله اصلی مورد توجهاش یا به عبارتی همان دغدغهاش، انسان خردمند است.
پیشرفتهای تکنولوژیکی قابلیت معنا بخشیدن انسانها به زندگی را مورد تهدید قرار میدهند. هراری این احتمال را که ممکن است یک انسان ابرقدرت یا یک انسان خداگونه جایگزین انسانها و جوامع انسانی شود بررسی میکند. وی کتاب را با این پرسش که خطاب به خوانندگان است به پایان میرساند: چه اتفاقی برای جوامع و سیاست و زندگی روزانه خواهد افتاد اگر الگوریتم های ناهوشیار اما بسیار هوشمند ما را از خودمان بهتر بشناسند.