- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 148051 - 53/5
- وزن: 0.44kg
انرژی اتمی در خدمت بشر
نویسنده: دیوید روبن میکل سون
مترجم: هادی غلامی شعاع
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 149
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ فاقد فرمان
مروری بر کتاب
مصور
امروزه تکنولوژیهای صلح آمیز هسته ای علی رغم تردیدهای فراوان جا پای خود رادر صحنههای مختلف علمی باز کرده اند در حوزههایی نظیر پزشکی، تولید مواد غذایی، صنعت، تولید برق و حفاظت از محیط زیست در سرتاسر جهان تکنولوژی هسته ای به عنوان یک فناوری نوین پذیرفته و به کار گرفته می شود.
132 کشور عضو سازمان انرژی هسته ای، همچنان تمایل فراوانی به بکارگیری علم هسته ای و تکنولوژی سازنده آن در تمامی زمینهها به خصوص انرژی دارند. قطعاً گذشت زمان بر تغییر رویکردها، اولویتها و حتی نیازهای اولیه تأثیر می گذارد.
تکنولوژی هسته ای نیز باید مانند سایر فناوریها ابتدا در جریان متغیر و رقابتی بازار جهانی، پخته و کارآمد شود. توسعه در سایر حوزههای فنی همچنان تأثیرات مثبت و منفی فراوانی بر فواید نسبی اتم دارد. به علاوه این توسعه می تواند در تغییر نگرش عرصه تأثیرگذار تفکر عمومی نیز نقش بسزایی بازی کند. این تفکر و باور عمومی مردم است که می تواند باعث رشد و پرورش یا توقف یک تکنولوژی نوین شود.
برداشتهای متفاوتی درخصوص حدود استفاده از تکنولوژی هسته ای وجود دارد. عده ای مخالف متعصب مصراً هرگونه استفاده از این فناوری را رد کرده و برخی بکارگیری آن در فعالیتهای صلح آمیز مانند پزشکی و محیط زیست را جایز می دانند. در سالهای اخیر، استقبال از علم و تکنولوژی به عنوان تنها راه حل مبارزه با فقر در سرتاسر جهان به میزان چشمگیری افزایش یافته است. به علاوه بسیاری براین باورند که دستیابی به چنین اهدافی ملزم به رشد سریع در حوزههایی نظیر بیوتکنولوژی، ارتباطات و پزشکی است. از یک نقطه نظر جهانی، دستور کار بین المللی برای ایمن سازی توسعه مناسب از بسیاری جهات به انتقال موثر ابزارهای علمی و فنی به کشورهای در حال توسعه بستگی دارد.
درسال ۱۹۳۸ زمانیکه شیمیدان آلمانی اتو هان و فریتس اشتراسمان فیزیکدان اتریشی لیزه میتنر و اتو روبرت فریش در حال آزمایش بر روی اورانیوم بمباران شده بودند متوجه شدند که نوترون شلیک شده میتواند نتیجهای باورنکردنی داشته باشد و هسته اورانیوم را به دو یا چند قسمت تقسیم کند. بعدها دانشمندان زیادی (و در صدر آنها لیو زیلارد) دریافتند که پخش تعدادی نوترون در فضا هنگام یک شکافت هستهای میتواند واکنشی زنجیرهای را از این قابلیت به وجود آورد.
این کشف دانشمندان را در برخی کشورها (از جمله ایالات متحده، انگلستان، فرانسه، آلمان و اتحاد جماهیر شوروی) بر آن داشت تا از دولتهای خود برای ادامه پژوهش ها در این زمینه درخواست پشتیبانی مالی کنند.
انرژی هستهای نخستین بار به وسیله انریکو فرمی در سال ۱۹۳۴ در یکی از آزمایشگاههای دانشگاه شیکاگو تولید شد. این اتفاق زمانی رخ داد که تیم او مشغول بمباران کردن هسته اورانیوم با نوترون بودند. این پروژه (که با نام Chicago Pile-1 شناخته شد) با فوریت تمام در ۲ دسامبر ۱۹۴۲ به بهرهبرداری رسید و بعدها به بخشی از پروژه منهتن تبدیل شد. طی این پروژه رآکتورهای بزرگی را برای دستیابی به پلوتونیوم و استفاده از آن در سلاح هستهای در هانفورد واشینگتن راهاندازی کردند.
پس از جنگ جهانی دوم دولت ایالات متحده که میترسید پژوهش های هستهای باعث گسترش دانش هستهای و در نتیجه سلاح هستهای شود کنترلهای سختگیرانهای در مورد پژوهش های هستهای اعمال کرد و به طور کلی بیشتر پژوهش های هستهای بر روی اهداف نظامی متمرکز شوند....