- موجودی: موجود
- مدل: 201824 - 108/7
- وزن: 1.00kg
اندیشه سیاسی در جهان اسلام
نویسنده: علی اکبرعلیخانی
ناشر: جهاد دانشگاهی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1270
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
جلد اول و دوم
از فروپاشی خلافت عثمانی
بعثت رسول اکرم (ص) و ظهور اسلام، تحولی شگرف در دنیا پدید آورد. فراگیر شدن اسلامی در اقصی نقاط عالم، تحولات عمیق بعدی را در حوزه های سیاسی- اجتماعی رقم زد که هر کدام از این تحولات، از ابعاد مختلف قابل مطالعه و تحقیق هستند. از آنجا که- به نظر نگارنده- اسلام ماهیتا یک دین سیاسی است، سیر تحول اندیشه سیاسی در جهان اسلام، خود بحث مستقلی را شکل داد که از قرآن و رسول گرامی اسلام (ص) آغاز می شود و با طی دوره های مختلف تاریخی، تاکنون نیز ادامه دارد.
یکی از مهمترین این دوره ها، از زمانی آغاز می شود که مسلمانان با دنیای جدید غرب روبرو شدند و - منفعلانه - واکنشهای متفاوتی از خود نشان دادند. آغاز این دوره را از هر زمان که بدانیم ولی فروپاشی امپراتوری عثمانی تحول بسیار مهم و اساسی در دنیای اسلام بود که در نتیجه آن، خلافت اسلامی به شیوه سنتی و با سابقه بیش از هزار سال از بین رفت و جهان اسلام عملا فاقد خلیفه به معنی گذشته و با آن گستره و نفوذش گردید.
به نظر می رسد به طور جدی از آغاز این دوره جهان اسلام با دو مشکل اساسی روبرو شد: اول، مشکلات متعدد و تقریبا لاینحل داخلی دنیای اسلام و کشورهای مسلمان در حوزه سیاست؛ و دوم، نفوذ روزافزون غرب که با پیشرفت علم و صنعت به برتری دست یافته بود. اندیشمندان مسلمان، با در نظر گرفتن دو واقعیت فوق و با تاثیرپذیری از محیط زندگی و شرایط سیاسی- اجتماعی محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی، دیدگاهها و نظریه های متفاوت و متناقض در حوزه اندیشه سیاسی ارایه دادند.
انقلاب اسلامی ایران تحول جدی و گسترده بعدی را در جهان اسلامی پدید آورد و موجب نوعی بیداری سیاسی، در دنیای اسلام گردید. طرح نظریه ولایت فقیه و برپایی یک حکومت شیعی، منشا بروز نگرشهای جدید و تحولات بعدی در حوزه اندیشه سیاسی جهان اسلام شد و در پی آن دیدگاهها و نظرهای متعدد و مختلفی از سوی اندیشمندان مسلمان و تحلیلهای گوناگونی از سوی متفکران غیر مسلمان در حوزه اندیشه سیاسی اسلام مطرح گردید. موضوع مهمی که برای مسلمانان و کشورهای جهان اسلام به مساله تبدیل شد.