- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161163 - 119/5
- وزن: 1.00kg
اندیشه اصلاح دین در ایران
نویسنده: مقداد نبوی رضوی
ناشر: شیرازه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 972
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مقدمه ای تاریخی
نویسنده می کوشد تا گذری بر سیر اندیشه اصلاح دین داشته و نشان دهد بنیاد آن در دوره قاجار، بر آموزههای سیدعلی محمد باب استوار بود و پس از پیوند با تعالیم محمدبن عبدالوهاب در دوره پهلوی، بهگونهای فراگیر دینمداران تجددخواه را مجذوب خود کرد. در میان داعیان اصلاح دین، شیخ هادی نجمآبادی (معلم فکر اصلاح دین در عصر قاجار) و شریعت سنگلجی (معلم فکر اصلاح دین در عصر پهلوی) از جایگاه ویژه برخوردار بودند.
آنچه در این پژوهش اندیشه اصلاح دین در ایران خوانده می شود، آموزه هایی است که بر ضرورت پالایش دیدگاه های وارداتی نادرست از سنت های دینی ایران دست می گذارد. داعیان این اندیشه از نگاه تنوع افکار در گستره وسیعی جای دارند اما همگی با شدت و ضعف به انجام آن پالایش باور دارند...
این کتاب سعی داشته تاریخ اندیشه اصلاح دین در ایران معاصر یعنی در این ۱۵۰ سال اخیر را ارائه دهد. در کتاب «سلسلههای صوفیه در ایران» مرحوم نورالدین مدرسی چهاردهی، دیدم که نقلی از بهاییها آورده شده که شیخ هادی نجمآبادی از بابیه بوده . خیلی برایم قابل توجه بود و مسیر مطالعاتم را عوض کرد.
اگر آقایان بازرگان، طالقانی، محمد حنیفنژاد، دکتر شریعتی، علیاکبر حکمیزاده و یا احمد کسروی را در نظر بگیریم و تحلیل کنیم به اینجا می رسیم که اینها با یکی دو واسطه به شیخ هادی نجمآبادی میرسند. یا کتابهای شیخ هادی را خواندهاند، یا افکارشان را شنیده اند و یا شاگرد شاگردانش بوده اند.
فهرست
جلد اول : قاجار
جلد دوم : پهلوی