- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 174810 - 69/2
- وزن: 0.30kg
اندرز به سلطان
نویسنده: نگین یاوری
مترجم: محمد دهقانی
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 232
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
نصیحت و سیاست در اسلام قرون میانه
نویسنده در این کتاب کوشیده است تا به بررسی بخشهای گوناگون و متعارض در تفکر سیاسی از قرن چهارم هجری تا امروز بپردازد. این کتاب بر آن است که بررسی مجدد این آرا و سرنوشت و اقبال آنها در دورانی طولانیتر ما را وامیدارد تا در درک خود از رابطه میان تاریخ مدرن و روایتهای اخیر در تاریخ تفکر سیاسی غرب و اسلام بازنگری کنیم.
«اندرز برای سلطان: صداهای پیامبروار و سیاست در سده های میانی اسلام» می کوشد تا به بررسی بخش های گوناگون و متعارض در تفکر سیاسی از قرن چهارم هجری تا امروز بپردازد. این کتاب بر آن است که بررسی مجدد این آرا و سرنوشت و اقبال آنها در دورانی طولانی تر ما را وا میدارد تا در درک خود از رابطه میان تاریخ مدرن و روایت های اخیر در تاریخ تفکر سیاسی غرب و اسلام بازنگری کنیم.
میتوان آینه های اسلامی را که در قاب هایی تطبیقی و کاربردی جای گرفته اند، به جهان امروز آورد و آنها را با شیوه های نو درک کرد. بر خلاف مطالعات معاصر که غالباً از بی اعتباری ادبیات ناصحانه به عنوان سند تاریخی شِکوه دارند، این کتاب استدلال می کند که اگر این نوع از ادبیات را با نگرشی چندجانبه و دقیق بخوانیم، درمی یابیم که آینههای اسلام در سده های میانه (و در مجموع تاریخ نگاری) می کوشند تا ارزش های دنیوی همچون خرد و اعتدال را به عنوان مؤثرترین دژ در برابر بی ثباتی سیاسی و ملامت الهی ارتقا دهند. در حقیقت از آنجا که آینه ها مملو از غضب الهی اند، پادشاهان را تشویق میکنند که راه و رسم خویش را برگزینند و به این ترتیب زمینه ای را فراهم می آورند که به واسطه ی آن از خشونت اقبال می کاهند و تأثیرات حوادث و بخت و شانس را خنثا می کنند.
اندرزهایی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته اند، که دامنه اش از «وظایف وزیر» در مصر باستان است تا «نامه تنسر» در ایران پیش از اسلام و کتاب «سِرالاسرار» و چندین اندرزنامه ی اروپایی و اسلامی از سده های دهم و یازدهم تنوع شیوه هایی را نشان میدهند که تاریخ در آنها خود را عیان می سازد. حقانیتی که همواره آینه ها در برابر امیران به نمایش می گذارند، درک ما را از متونی به چالش می کشند که در آنها به عنوان دریچه ای به جهان بینی ها نظر می کنیم و توجه ما را به شیوه های غیرمتعارفی جلب میکند که میتوان در آنها به فحوای کلام در متنی خاص دست پیدا کرد.