- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188003 - 119/4
- وزن: 1.00kg
انتقال قدرت ؛ کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی سال 1376
نویسنده: اکبر هاشمی رفسنجانی
به کوشش: محسن هاشمی رفسنجانی
ناشر: نشر معارف انقلاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 800
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
مصور
روزانهنویسی جناب آقای هاشمیرفسنجانی به عنوان اقدامی ارزشمند و ماندگار هرچه به سالهایی که وی در آن نقش محوریتری در مدیریت کلان کشور داشته نزدیکتر میشود، از روایتگری صرف تاریخ انقلاب اسلامی فاصله میگیرد و تبیین و توجیه گرایشها و عملکردهای فرد محور را نیز شامل میشود. به تبع چنین تغییر رویکرد هرچند جزئی مزیت بارز نگارش خاطرات در زمان وقوع، در مقام تدوین و بازنگریهای بعدی تا حدی تحت الشعاع قرار میگیرد.
در سال ۱۳۷۶ دوران سازندگی پایان یافت و دولت اصلاحات، سكان امور را در دست گرفت. در طول تاریخ کشورمان، کمتر موردی است که شخصی در اوج شکوه و فرهمندی، قدرت را انتقال دهد و مقدمات شکل گیری مردم سالاری را به این شکل فراهم کند. علیرغم توصیه بسیاری از علما و طبقات مختلف اجتماعی، برای فراهم شدن امکان تداوم ریاست جمهوری از طریق رفع محدودیت دو دوره، آیت الله هاشمی به جد مخالفت نمود و اصرار بر برگزاری انتخابات و تعیین فرد جديد برای سکان داری ریاست جمهوری داشت.
تلقی سردار سازندگی آن بود که مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب اسلامی، با انتقال قدرت اجرایی، نقش خود را ایفا کنند و همان جایگاهی که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برای مردم قایل بود و رأی آنها را میزان میدانست به طور واقعی در دست شان باشد.
این جلد از خاطرات، بیستمین کتاب خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی است. در چاپ و نشر خاطرات، کاملا عین عبارات مکتوب دستی ایشان میآید، جز در مواردی بسیار جزیی که باعث خیر نباشد. سعی میشود مطالب مربوط به دیگران در صورتی که احتمال عدم رضایت طرف داده شود، با خود او در میان گذاشته شود و در صورت عدم موافقت، آورده نشود. در موارد بسیار نادری، اگر چیزی هنوز از اسرار نظام باشد چاپ نمیشود، اما چون ایشان توجه داشتهاند که موارد سری را ننویسند، بنابراین موارد حذف، نزدیک به صفر است.
قبل از چاپ نسخهای به رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنهای (مدظله العالی) داده میشود که در صورت لزوم نظر بدهند. در پاورقی کتاب نیز آقای قادر باستانی، ویراستار توضیحاتی راجع به مطالب مهم مینویسند که روشنگر موارد مبهم است. به هر حال سعی و وقت زیادی صرف میشود که اصالت و صحت مندرجات تضمین شود و تغییرات بسیار جزیی و معمولا لفظی است. اگر در ویراستاری کلمهای اضافه شود، در داخل کروشه میآید. خوشبختانه دفتر نشر معارف انقلاب، متن تمامی خاطرات نگاشته شده را به لوح فشرده منتقل کرده است که در صورت آسیب دیدن یادداشتها، نسخههای دیگری وجود داشته باشد.