- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171380 - 64/1
- وزن: 0.50kg
امیرنظام در سفارت فرانسه و انگلستان
نویسنده: حسنعلی خان امیرنظام گروسی
به کوشش : احمد سهیلی خوانساری
ناشر: اقبال
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 194
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
حسنعلیخان امیر نظام گروسی از فضلا و دانشمندان مشهور کم نظیر عهد ناصری و مظفری که به حسن خط و انشا نیز معروف میباشد به درایت و کفایت میان وزرا و امرا بلند آوازه بود . او در فرونشاندن فتنه سالار از سرهنگانی بود که در معیت حسام السلطنه بودند . او همچنین توانست شورش ملا محمد زنجانی از پیروان باب را در زنجان دفع کند .
او همچنین در تسخیر هرات نیز نقش مهمی ایفا کرد . وی در عهد ناصرالدین شاه به عنوان وزیر مختار و سفارت ایران در فرانسه و انگلیس رهسپار فرانسه شد . او بعدا همزمان سفیر ایران در بلژیک و آلمان نیز شد . این سفارت هفت سال طول کشید و این کتاب شامل نامه هایی است که امیر نظام با میرزا سعید خان وزیر امور خارجه مکاتبه کرده است و و از شرح حال خود و ماموریتش سخن رانده است .
سفرات امیرنظام هفت سال طول کشید و در این مدت وی به تکمیل زبان فرانسه پرداخت و بیشتر اوقات خود را علاوه بر انجام وظایف و تکالیف رسمی سفارت ببازدید از کارخانجات و مدارس و بیمارستانها و سربازخانه ها می پرداخت.
مقارن سلطنت امیرنظام و عزیمت او به پاریس برحسب دستور ناصرالدین شاه چهل و دو نفر از شاگردان لایق مدرسه دارالفنون که در آنعهد چون دانشگاه بود جهت فراگرفتن علوم و فنون جدید به سرپرستی عبدالرسولخان نواده مرحوم صدر اصفهانی به فرانسه روانه گردیدند و چون امیرنظام در پاریس مستقر گشت کار تحصیل آنان بوی سپرده شد.
حسنعلیخان امیرنظام گروسی از کردهای منطقه گروس و از طایفه کبودوند بود که در سال ۱۲۰۱ (۱۲۳۶ ه.ق) در بیجار مرکز ولایت گروس متولد شد، مادرش اصالتا ارمنی و پدرش محمدصادق خان جزء رجال بزرگ دربار فتحعلی شاه بود. حسنعلیخان از هشت سالگی تا هجده سالگی به تحصیل پرداخت و فارسی و عربی و تاریخ ادبیات را فرا گرفت و در نقد اشعار کردی و فارسی و عربی و ضبط تواریخ و انشا و حسن خط به مقام عالی رسید. او شخصی عارف و دانشمند و خطاط و از جمله نویسندگان زبر دست و ماهری است که سبک معروفی نیز دارد.