دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

امپراطور

امپراطور

نویسنده: ریشارد کاپوشینسکی
مترجم: گلی امامی
ناشر: نقره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 239
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 1

کیفیت : در حد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

این کتاب تصویری درخشان از واپسین روزهای هایله سلاسی و دربار جنون آمیز و قرون وسطایی اوست. امپراتور کابوس مردان قدرت است در اوج تنهایی آنان. داستانی رعب انگیز و تابناک و موشکاف. من مدت بیست و شش سال بالش کش اعلیحضرت ارواحنا فداه بودم ... اعلیحضرت سرجایشان بر تخت مستقر می شدند، و هنگامی که می نشستند من بالشی زیر پایشان می سراندم. این عمل باید با سرعت برق صورت می گرفت تا مبادا پاهای قبله عالم آویزان بماند. همه می دانیم که اعلیحضرت همایونی جثه کوچکی داشتند ...

ریشارد کاپوشچینسکی برای ترسیم ابعاد مختلف زندگی سلاسی و سیر تحولات اتیوپی در زمان او روایتی داستانی با جزئیات فراوان از زبان شاهدان مختلف ارائه می‌کند ؛ هم از زبان کسانی که شیفته‌ی امپراتورند و هم کسانی که با نفرت به این تاج و تخت می‌نگرند. به دلیل همین خاصیت داستانی و روایی اثر ، بسیاری بر امپراتور شبهه وارد کردند و آن را نه یک گزارش واقعی و تاریخی ، بلکه خیال‌بافی‌های ادبی نویسنده دانستند. زمانی که کتاب در لهستان (زادگاه نویسنده) منتشر شد مجله‌ی تایم آن را الهام‌بخش اتحادیه‌ی آزاد کارگران لهستان نامید.

...یکی از ویژگیهای مهم کار کاپوشچینسکی در این است که به گزارش صرف یک ماجرا بسنده نمی کند، او می کوشد با نشان دادن فضای حاکم بر آن سرزمین مناسبات میان مردم و صاحبان قدرت، دلایل شکل گیری این انقلاب ها را نیز بازگشایی کرده و پیش روی مخاطب قرار دهد. برای نمونه در کتاب امپراتور کاپوشچینسکی نشان می دهد که چگونه با افزایش قیمت بنزین تغییر و تحولاتی کلید می خورد که به سقوط حکومت پادشاهی می انجامد. این درحالی است که پیش از آن نیز بارها این افرایش قیمت در اتیوپی رخ داده بوده اما چنین اعتراضاتی را به دنبال نداشت.

بنابراین درواقع این پتانسیل حاصل شرایط اجتماعی و سیاسی خاص این زمانه است که موجب بروز انقلاب می شود. کاپوشچینسکی با رفتن در میان مردم، صحبت با آنها و زیرنظر گرفتن زندگی آنها و همچنین با گفتگوهایی که با شخصیت های مختلف (از طرفداران حکومت گرفته تا مخالفان آن) انجام می دهد، مصالح لازم را برای روایت مستند خود بدست آورده و به رازگشایی از دلایل وقوع انقلاب می پردازد.

«امپراتور را همه وجودی آسمانی و دارای مواهب مافوق طبیعی می‌شمردند، حال یکی از نزدیکترین و مطمئن‌ترین افسران او می‌گفت که هایله سلاسی در دربار با فساد ساخت، از نظامی عقب‌افتاده دفاع کرد و فلاکت و بدبختی میلیون‌ها تن رعایای خود را پذیرفت. آن روز درگیری شروع شد و دانشگاه دیگر روی آرامش به خود ندید. جدالی مهیب بین دربار و دانشگاه درگرفت، نزدیک ۱۴ سال به طول انجامید، ده‌ها قربانی بر جای نهاد و با سقوط امپراتور پایان یافت.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات