- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188010 - 119/3
- وزن: 1.00kg
امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای
نویسنده: حسن روحانی
ناشر: مرکز تحقیقات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 820
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 8
کیفیت : نو ؛ ابتدای کتاب نوشته دارد
مروری بر کتاب
همراه با CD
شکی نیست که موضوع هستهای مهمترین مساله روز جمهوری اسلامی ایران از جنبهها و ابعاد مختلف است. استمرار این مسئله و ادامه مذاکرات هسته ای آن هم با دورنمای نه چندان روشن، بر اهمیت و حساسیت موضوع افزوده است. پیوند و ارتباط تنگاتنگ این موضوع با امنیت و منافع ملی کشور بر کسی پوشیده نیست.
نگرانی صاحبنظران و دلسوزان نظام و کشور از روند تحولات از یک سو، و تاویلها و بهرهبرداریهای جناحی داخلی همراه با توطئههای بیرونی از سوی دیگر، موجب گردیده تا حساسیت عمومی به بحث هستهای دوچندان شود.
در این میان، روایتی صادقانه و موشکافانه از تحولات هسته ای در سال های آغازین آن، آن هم از سوی کسی که خود مسؤل پرونده هسته ای بوده، قطعا موجب جذب مخاطب و جلب توجه میگردد.
تردیدی نیست که پارهای از مطالب کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هستهای می تواند برای عدهای حساسیت برانگیز باشد و مآلا موج خبری و تبلیغی در دریای متلاطم جامعه رسانهای ایجاد کند. درست به همین دلیل است که پس از انتشار چاپ اول کتاب، برخی نکات آن ـ که الزاما از مباحث اصلی هم نبوده ـ برجسته شد و در سایتها و نشریات متعدد منعکس گردید.
در حالی که در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هستهای آن قدر مطالب مهم و اساسی در زمینه مذاکرات هستهای و یا فرایند تصمیم گیری در کشور و موانع و مشکلات موجود، وجود دارد که ذکر خاطرهای از یک ملاقات و یا گفته یک مقام مسؤل نمیتواند در ردیف اول اهمیت قرارگیرد.
به واقع نباید توقعی وجود داشته باشد که در شرایطی که پرونده هستهای کشور در کش و قوس مذاکرات پیچیده و شکننده قرارگرفته، بیمحابا به تشریح همه وقایع پرداخته و مرز بایدها و نبایدها را مخدوش نمود. موضوع امنیت ملی برای هر دولت و حکومتی در صدر امور قرار دارد و نباید دستمایه این و آن واقع شود.
این نکته اساسی و حیاتی را به خوبی روحانی درک کرده و در تشریح نظرات و بیان خاطرات خود، به آن پایبند بوده است. البته از کسی که برای مدت 16 سال مسؤل دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی بوده، دارا بودن چنین درک و فهمی از مسائل امنیتی قابل انتظار است.
در یک کلام میتوان ادعا نمود که چاپ دوم کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هستهای تا حد قابل توجهی نواقص و ابهامات چاپ اول را برطرف نموده تا تصویر روشنی از سابقه پرونده هستهای، نظام و ساختار تصمیمگیری و تصمیمسازی در کشور، نحوه گردش اطلاعات در دستگاههای سیاست خارجی و امنیتی، پیش داوریها و گرایشهای جناحی تصمیمسازان از دادهها، و رویکردهای جناح ها و گروههای سیاسی به بحث هستهای، ارائه کند.