- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 129754 - 115/5
- وزن: 0.30kg
امنیت در اغما
نویسنده: مرتضی مردیها
ناشر: نقش و نگار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 232
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نگاهی به جلوه های سورئالیسم سیاسی در ایران
مجموعه آنچه در بخشی از حوزه قدرت می گذرد ، جلوه های مختلف یك پدیده است كه من آن را « سوررئالیسم سیاسی » نام گذاری كرده ام ، و ، در مقابل ، بازخوانی هایی كه از آنها صورت گرفته است ، همه ، در ظل یك پارادایم فرهنگی - سیاسی واحد جای می گیرد كه عقلانیت ركن آن و لیبرالیسم ، دمكراسی و جهانگرایی ، وجوه آن به شمار می رود .
بر این مبنا ، این نگاه های گسسته را می توان نوعی فعالیت كارگاهی در باب ارصاد سوررئالیسم سیاسی موجود از منظر عقلانیت محسوب داشت .
نگاهی به جلوههای سوریالیسم سیاسی در ایران است. كتاب حاضر، مجموعهای است از چهل و نه سرمقاله و یادداشت كه نگارنده آنها را درباره رخدادهای اخیر كشور ـ با مضامین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ـ به رشته تحریر درآورده است. بخشی از این مطالب پیش از این در مطبوعات داخلی و خارجی به طبع رسیده است.
مقالات گردآمده در كتاب، معمولا در پی یك رویداد مهم همچون روابط ایران و آمریكا، انتخابات ششمین مجلس شورای اسلامی، محاكمه آقای عبدالله نوری، قتلهای زنجیرهای، بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس ششم و بسیاری وقایع دیگر نگارش یافتهاند. این مقالات به تحلیل رویدادها و تبیین دیدگاههای نویسنده و بحث درباره مقولات سیاسی و اجتماعی رایج در جامعه امروز كشور، به ویژه موضوعات مرتبط با جبهه دوم خرداد و مقوله اصلاحات اختصاص دارند...
...ترکیبی از حوادث ناهموار و مواضع ناهمگون میتواند بازیگران و تماشاگران اصلاحات را دچار ناامیدی کند و آنان را به یکی از دو سوی افراط و تفریط براند.يا به سوی ناامیدی از بهبود اوضاع از کوره راههای قانونی و سرانجام طرح اندیشهها و شیوههایی که میتواند معادلههای قدرت و ساختار نظم سیاسی را زیر و زبر کند؛ یا به سوی ناامیدی مطلق از هرگونه تغییر و سرانجام خروج از دایره حضور و همدلی.
باید هرچه بیشتر بر این نکته پای فشرد که فرآیند اصلاح(برعکس انقلاب) یک فرآیند کند و طولانی است.این درست است که مردم از بسیاری نارواییها خسته و گاه خشمگیناند،اما امیال ما چیزی است و مصالح ما چیز دیگر.تجربه ما و جهانیان گواه این است که باید بیشتر در پی تثبیت قدم به قدم به دست آمدهها بود تا خیز گرفتن برای به دست آوردنهای جدید.تعیین یک هدف آرمانی و انتظار تحقق آن در کوتاهمدت با واقعیت تطبیق نمیکند.عادت کنیم از تغییرات بنیادین و تحولات آنی،چشم بپوشیم.
اگر سپهر عمومی امروز ایران با همه ویژگیهایش و با تمام ناهمواریهایش،به گونهای واقعبینانه،بستر زیست تلقی شود که جستجوی وضعیت بهتر در آن،نه هدف،بلکه مسیر زندگی را تشکیل میدهد،مشکلات تحملپذیرتر میشود و حضور در عرصه فعالیت،اعم از اقتصادی،فرهنگی،سیاسی،با اضطراب کمتری صورت میگیرد.در ایرانِ لحظهها و حادثهها و تناقضها و تنشها،باید به زیست در بحران عادت کرد....
فهرست
اندیشههای نو در عرصه انتخابات ششم
سخن نوری و سكوت خاتمی
شانزده آذر را فراموش كنیم
حذف عقلانیت آزادی طلب
سیاستمدار خوب چه كسی است؟
ظرفیتهای خشونت و گفتمانهای حكومت
واقعبینی سیاسی و سوریالیسم سیاسی
و ...