- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183348 - 111/3
- وزن: 3.00kg
النهایه فی مجرد الفقه و الفتاوی
نویسنده: ابی جعفر محمد بن الحسن بن علی طوسی
مترجم: محمدتقی دانش پژوه
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی - عربی
تعداد صفحه: 811
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : صفحات در حد نو _ نو ؛ عطف کتاب زدگی دارد
مروری بر کتاب
متن عربی با ترجمه فارسی
اصل کتاب، حدود هزار سال قبل نگارش یافته و این ترجمه کتاب را به پژوهشگران انگلیسی زبان و به جهان علمی و آکادمیک میشناساند. کتاب در زمینه فقه بوده و شامل فتواهای شیخ طوسی (ره) می باشد.هدف از انتشار این اثر مهم، معرفی حقوق شیعه از راه ترجمه یک متن اصل معتبر تاریخ است که به وسیله یک محقق بزرگ مورد احترام در موضوع حقوق شیعه حدود هزار سال قبل نگارش یافته و باید به پژوهشگران انگلیسی زبان و به جهان علمی و آکادمیک مسلط به این زبان ارائه شود.
ابتکار پیدایش نظام حقوقی شیعه در حدّ وسیعی متعلق به شیخ طوسی است. نفوذ وسیع شیخ طوسی و سلطه علمی وی سبب شد که پس از وی به مدتی نسبتاً طولانی فقها و مجتهدین تقریباً به صورت مقلد علمی ایشان درآیند و این امر سبب رکود در جریان پیدایش و «گسترش نظام حقوقی شیعه اسلامی» شد.
قبل از تحریر این کتاب، کتابی به این زیبایی که مورد اعتماد عموم شیعیان باشد، نوشته نشده بود. تا زمانیکه کتاب شرایع محقق حلی نوشته شود در حوزه های علمیه تدریس می شد. فقهاء به آن رجوع و بر آن شرح های مختلفی نوشته اند. این کتاب به جهت اینکه حاوی فتواهای شیخ است از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. النهایه شامل فتواهای شیخ در 22 کتاب، 214 باب و 36 هزار مسأله و بر طبق ابواب فقه از طهارت تا دیات به رشته تحریر در آمده است...
نظام حقوقی اسلام نتیجه زحمات فراوان بزرگانی است که با پیشروی، پیش آهنگی، ابتکار و آینده نگری این نظام را تأسیس و شالوده ریزی نمودند و سپس بزرگانی دیگر به طور مستمر و مداوم در طول تاریخ، تطور این نظام آن را گسترش دادند، افتخار این نظام حقوقی در مکتب شیعه به چند نفر انگشت شمار تعلق دارد که کار مهندسی حقوق شیعه را انجام دادند. در مکتب تشیع، پیامبر و امامان واسطه راهیابی به منبع حکم و احکام، یعنی خدواند متعال هستند و بنابراین خود را پایه گذار مبانی تشریع معرفی میکنند. این دوره تماماً دوره تشریع است.
مباحث کتاب به طور کلى در ابتداء به: کتاب سپس باب و در آخر به مسأله تقسیم مىشود و دو مجموع شامل 22 کتاب، 214 باب و 36000 مسأله است. کتاب النهایه شامل کتابهاى طهاره، صلاه، صیام، زکات، حج، جهاد، دیون و کفالات و حوالات و وکالات، شهادات، قضایا و احکام، مکاسب، متاجر، نکاح، طلاق، عتق و تدبیر و مکاتبه، ایمان و نذور و کفارات، صید و ذبائح، اطعمه و اشربه، وقوف و صدقات، وصایا، مواریث، حدود و دیات مىباشد.در تقسیمبندى مباحث، برخلاف اکثر کتب فقهى قدیمى، کتاب الصوم بر کتاب الزکاه مقدم شده است.