- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181936 - 113/6
- وزن: 0.40kg
القاب و مواجب دوره سلاطین صفویه
مصحح: یوسف رحیم لو
ناشر: دانشگاه فردوسی مشهد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 157
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
اين كتاب از نويسنده اي ناشناخته منسوب به خاندان نصيري اردوباد كه در قرن دوازدهم قمري به شيوه تذكره الملوك نگارش يافته است .
صفويه منسوب به شيخ صفي الدين اردبيلي ميباشد. او در عصر مغولان در خانداني كه به تصوف گرايش داشتند بدنيا آمد ، به خدمت شيخ زاهد گيلاني رفت و نزد او مرتبه والائي پيدا كرد. در اردبيل مردم به او ارادت داشتند . ظاهرا از اهل تسنن و شافعي مذهب بوده است او در سال 735 هج. ق در سن 85 سالگي درگذشت.
پس از او پسرش شيخ صدرالدين ، و پس از او شيخ علي كه هميشه لباس سياه ميپوشيد در راس اين طايفه قرار داشت. امير تيمور گركاني ارادتي به او پيدا كرد و تعدادي از اسراي رومي را به او بخشيد ، او هم اسراي مزبور را آزاد كرد و آنان مريدان شيخ شدند و خود را فدائيان ناميدند.
گفته اند شيخ علي مذهب شيعه را پذيرفته بود . پس از او پسرش ابراهيم مريدان را هدايت ميكرد و پس از او پسرش در سال 851 هج. ق شيخ جنيد رهبري مريدان را به دست گرفت... ضعيف نفس بودن او سبب شد كه مهدعليا همسر مازندراني او همه امور را به دست گيرد و لذا مريداني كه روزي فرمان مرشد كامل را وحي منزل ميدانستند كارشان به جائي رسيد كه به حرمسراي شاه وارد شده و زن مرشد كامل (شاه) را در مقابل چشمش خفه كردند.