- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 127799 - 103/2
- وزن: 1.20kg
الدلیل ؛ نهج البلاغه موضوعی
مولف: علی انصاریان
ناشر: مفید
زبان کتاب: عربی
تعداد صفحه: 1100
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
به مناسبت هزارمین سال نهج البلاغه حضرت امام علی علیه السلام
این کتاب که از زبان فارسی به زبان عربی ترجمه شده بیان حکمت نظری و عملی نهج البلاغه است.گذشته از نیازی که به ترجمه و شرح و تفسیر و بررسی مدارک نهج البلاغه وجود دارد، از جمله ضروریترین اقدامات در راه آشنایی بیشتر با نهج البلاغه و استفاده ی بهتر از آن و فراهم ساختن زمینه ی تحقیق و بررسی و مطالعه ی آن، تنظیم فهرست های کامل و کشف المطالب و تنظیم های موضوعی و فرهنگ های تفصیلی از نهج البلاغه است. هر چند در این زمینه اقدامات مفیدی صورت گرفته است، اما هنوز نیاز به اقدامات گسترده تر و عمیق تر باقی است...
در ابتداى كتاب مقدمه ارزشمندى از استاد عميد زنجانى آمده است كه نویسنده را با كتاب شريف نهجالبلاغه بيشتر آشنا مىكند. جلوه اعجاز در كلام امام(ع)، امتياز به ضبط كلام امام(ع)، نهجالبلاغه سيدرضى(ره)، مصادر نهجالبلاغه، شروح نهجالبلاغه از جمله عناوين مطالب اين مقدمه است. در بخش پایانى اين مقدمه درباره كتاب حاضر مطالب مفيدى آمده است كه به بخشى از آن اشاره مىشود:
با تمام زحمات ارزنده و تحقيقاتى كه درباره نهجالبلاغه از طرف دانشمندان متفكر شيعه و سنى به عمل آمده، هنوز نهجالبلاغه چون درياى ژرف بىكران ناشناخته و غريب مانده و حقّ آن چنانكه شايسته است، ادا نشده است.
صرفنظر از شرح و توضيح كه نياز جامعه ما بدان در حد ضرورت است، اصولاً برخى از كارهاى ضرورى مقدماتى نيز در زمينه شناخت نهجالبلاغه به عمل نيامده و وظيفه خطير آشنا نمودن عامّه مسلمين با گنجينههاى معارف علمى و حقائق سعادتبخش نهجالبلاغه همچنان برگردن متفكرين و دانشمندان اسلام مانده است.
تنظيم فهرست كامل و كشفالمطالب از جمله ابتدائىترين كارهایى بود كه مىبايست قرنها پيش انجام مىگرفت و هم اكنون نيز با وجود قدمهاى ارزندهاى كه در اين زمينه برداشته شده، به تحقيق بيشتر در اين مورد نيز نيازمنديم. تنظيم موضوعى نهجالبلاغه نيز از ضرورىترين كارهایى است كه مىتوان در تحقيق و تفهيم نهجالبلاغه نقش مؤثر داشته باشد و ما اكنون با تمام نيازى كه بدان احساس مىكنيم، جاى آن را در ميان كارهاى علمى خالى مىبينيم.
سيدرضى كلمات امام را در سه بخش خطب و رسائل و حكم تنظيم نموده و سليقه ادبى و جالبى را ارائه داده است؛ ولى اين تنظيم هرگز به صورت غير قابل تغيير نبوده است و بىشك تنظيم موضوعى كلمات امام مىتواند، در بررسى و فهم همه جانبه كلمات و مقاصد امام راه را هموارتر و آسانتر كند، پژوهشگر را كمكى شايان نمايد.
تنظيم موضوعى نهجالبلاغه به جز تتبع دقيق و گسترده و طاقتفرسائى كه لازم دارد و اهل فنّ از آن آگاهند، نياز به اطلاع وسيع و احاطه كامل به محتويات يك يك جملات و كلمات دارد كه كار را بر متصدّى آن دشوارتر مىگرداند. با توجه به ضرورى بودن و ناهموار بودن و طاقتفرسا بودن و مشكلات علمى تنظيم موضوعى كتابى همچون نهجالبلاغه، مىتوان به ارزش كارى كه مؤلف فاضل و دانشمند اين كتاب نفيس انجام داده است، پى برد.