- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183009 - 82/5
- وزن: 1.10kg
الارشاد فی معرفه حجج الله علی العباد
نویسنده: شیخ مفید
مترجم: سید هاشم رسولی محلاتی
ناشر: علمیه اسلامیه
زبان کتاب: فارسی - عربی
تعداد صفحه: 768
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: دهه پنجاه
کمیاب - کیفیت : نو ؛ جلد کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
من بنا به درخواست شما در این کتاب نام ائمه هدی علیهم السلام و تاریخ زندگانی آنها و محل قبر و حرم آن بزرگواران را آوردهام. همچنین به بخشی از روایات، دربارهشان و مقام آن امامان معصوم نیز اشاره دارم، تا عقیده شما به دین از روی آگاهی و شناخت باشد...
شیخ مفید، کتابش را در یک مقدمه و دوازده باب به تعداد ائمه شیعه(ع) تنظیم کرده و بخش عمده و بیشترین حجم کتاب پیرامون امیر مومنان(ع) است و پس از آن زندگانی دیگر امامان معصوم(ع) نقل میگردد. در ذیل هر باب از سه تا سیزده فصل را با عناوین مختلف مربوط به مسائل تاریخی عام (حوادث مسلمانان)، مسائل تاریخی هر امام (ولادت، سرگذشت و شهادت)، فضائل، اصحاب، کلمات و خطبهها، اولاد، فضیلت زیارت، کرامات و معجزات، و مناظرات و احتجاجهای آن بزرگواران منعقد ساخته است.
بعد از رحلت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم ، مسئولیت تبلیغ شریعت نبوی صلی الله علیه و آله و سلم بر دوش ائمه اطهار علیهم السلام گذاشته شد که متأسفانه از همان آغاز با کار شکنی ها و مخالفت های اشکار دشمنان دین همراه بود. امام جویندگان حقیقت از آسیب های این جامعه طوفان زده جمالت در امان مانده و طریق سعادت را پیش گرفتند.
شناخت شخصیت ائمه علیهم السلام تنها طریق رستگاری امت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم شناخته شد و هر که به آن تمسک جست به هدایت رسید. کتاب « الارشاد فی معرفه حجج الله علی العباد» به تبیین و تشریح شصخیت ائمه اطهار علیهم السلام پرداخته و عظمت علمی ، تقوایی ، فکری ،... ایشان را بر اساس روایات و تاریخ که گاه به قلم و بیان معاندین ایشان است ذکر کرده است.
کتاب با دو مقدمه از محقق و مؤلف آغاز و مطالب در دوازده باب به تعداد ائمه شیعه(ع)، در دو جلد، تنظیم شده است. نویسنده در ذیل هر باب، از سه تا سیزده فصل را با عناوین مختلف مربوط به مسائل تاریخی عام (حوادث مسلمانان)، مسائل تاریخی هر امام (ولادت، سرگذشت و شهادت)، فضائل، اصحاب، کلمات و خطبهها، اولاد، فضیلت زیارت، کرامات و معجزات و مناظرات و احتجاجهای آن بزرگواران منعقد ساخته است. این کتاب بااینکه منبع روایی و حدیثی مستند است، اما شیخ مفید به نکات تاریخی و عقیدتی نیز در آن پرداخته است.