- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162769 - 74/3
- وزن: 0.30kg
اقتدار
نویسنده: ریچارد سنت
مترجم: باقر پرهام
ناشر: شیرازه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 312
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه جلد رد تا خوردگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
در این کتاب ریچارد سنت تلاش کرده طی شش فصل با مطالعه پدیده اقتدار در حوزههای مختلف روان شناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی و دست آخر مردم شناسی، زوایای مختلف آن را بیان دارد .وی در این کتاب اذعان میدارد :افراد برای خروج از انزوای خویش، خواسته یا ناخواسته به شیوههای گوناگونی از اقتدار تن میدهند .
مولف پس از بررسی برخی از مهمترین نوشتههایی که در آن مباحثی در باب اقتدار مطرح شده، با ذکر مثالهای متعدد، کارکرد این پدیده را بر یک فرد، در درون یک خانواده، در میان کارمندان یک موسسه، در جمع یک گروه صنفی و دست آخر در چارچوبی ملی شرح میدهد . ریچارد سنت بر این باور است که اقتدار جزء لاینفک روابط انسانی است و در ادامه به این نتیجه میرسد که در خود فرو رفتن یا داد از کهتر و مهتر ستاندن، نه میتواند تمامی رنجهایی را که جامعه مسبب آنهاست از بین ببرد و نه نیاز ما را به دیگران .
اقتدار یکی از مفاهیم بنیادین در علوم انسانی در قرن بیستم است. اندیشمندان بسیاری تلاش کردهاند تا این مفهوم را تبیین و بررسی کنند. نکتهی مهم دربارهی این مفهوم این است که اقتدار دگردیسی مفهومی بنیادینی را شاهد بوده است و این دگردیسی بنیادین وجه ممیزهی این مفهوم در قرن بیستم با قرون پیشین است. در دوران باستان و حتی سدههای هفدهم و هجدهم قدرت مشخصا به شخص امپراتور مربوط میشد و این همان مدل قدرتی است که میشل فوکو در اواخر جلد اول تاریخ جنسیت تبیین میکند.
بر اساس این مدل اقتدار، شخص حاکم در محور قدرت سیاسی، اجتماعی و غیره بود و هر اندیشهی سیاسیای باید حول همین شخص شکل میگرفت. میتوان برای نمونه به تحلیلهای ماکیاولی در باب شهریار و یا حتی به تحلیلهای هابز در لویاتان اشاره کرد که سرنمون این نوع از تفکر است.
از میان وعده های عصر روشنگری، یکی هم وعده محو اقتدار از جامعه بود. از آنجا که متفکران عصر روشنگری قرار را بر آن گذاشته بودند که با الگوبرداری از شیوه های تازه یاب علوم دقیقه، نظم اجتماعی ای را تاسیس کنند که برعقلانیت استوار باشد؛ یعنی از آنجا که قرار بر آن بود که دانش جدید به همان صورت که ماشین ها را حرکت می داد و طبیعت را مهار می کرد، بر رفتار فردی و جمعی ابنای بشر نیز احاطه یابد.
فهرست
ترس از اقتدار
پدرسالاری
اقتداری با نوازشهای دروغین
خود فرمانی
اقتداری بدون محبت
آگاهی معذب
مشروعیت و ترس از اقتدار
اقتدار و توهم