- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161008 - 116/1
- وزن: 0.80kg
افکار هگل
نویسنده: کریم مجتهدی
ناشر: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 500
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه عطف ترک خوردگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
شاید بتوان گفت که در اعصار مختلف تاریخی؛ افکار فلسفی به سبب شرایط و مقتضیات موجود اجتماعی بیشتر مورد استفاده های افراطی نادرست قرار گرفته و یا در مسیری که به ناچار عمل را از نظر مجزا می کند؛ آگاهانه یا ناآگاهانه؛ کاربردی کاملا مخالف با نظر اصلی فلاسفه پیدا کرده اند.
افکار هگل اغلب مورد بهره برداری های سیاسی نادرست قرار گرفته و حتی افکار افرادی چون افلاطون و بسیار دیگری چه در دوره باستان و چه بعدا با شدت بیشتر از این خطر که همیشه در کمین فلسفه بوده؛ مصون نمانده است؛ صرفنظر از نیچه و امثال او که از این لحاظ جای خود را دارند و در مورد هر یک به تحقیق جداگانه نیاز است تا بتوان موضع آنها را منصفانه قضاوت کرد.
در کتاب حاضر، تلاش بر آن است با معرفی سه کتاب اصلی «ویلهم فردریش هگل»، یعنی «پدیدارشناسی روح»، «منطق» و «دایره المعارف علوم فلسفی»، برخی از افکار و اندیشه های او بررسی و نقد شود. در این کتاب، افکار هگل در موضوعات: «نظریه وجود»، «فلسفه طبیعت»، «فلسفه حق»، «نظریه ذات» و....، مورد توجه بوده است.
همچنین در این نوشتار درباره توجه خاص هگل به یونان باستان و فلاسفه آن سرزمین و به نحو اختصاصی تر درباره نظر او نسبت به «فلسفه افلاطون» صحبت شده است. در پایان نیز نظرگاه «اریک وی» استاد فرانسوی هگل درباره «فلسفه حق»، با نگاهی انتقادی به آن، ارائه شده است.
در این کتاب به مطالبی اختصاص یافته است که قبلا به این وسعت در ایران مطرح نشده است یعنی درس نوشته هایی که هگل در مقاطع مختلف زمانی، حدودا بیش از دو دهه، درباره تاریخ فلسفه تدریس کرده است. هگل در این درس نوشته ها موضوعها و مطالب خود را هر بار به عینه تکرار نکرده و در این زمینه کتاب مستقلی نیز ننوشته است، به همین دلیل، معمولا این مطالب بر اساس بعضی از یادداشتهای او یا بیشتر بر اساس جزوه های درسی دانشجویان متعددی که طی دوره های مختلف در حوزه های درسی او شرکت کرده اند، بررسی میشود و نویسنده به همان مطالب و به زبان فرانسه رجوع کرده است.