- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 157877 - 112/3
- وزن: 0.50kg
افسانه های حشاشین
نویسنده: فرهاد دفتری
مترجم: فریدون بدره اى
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 364
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 5
مروری بر کتاب
داستانهای اسرارآمیز فدائیان اسماعیلی، حسن صباح رهبر مرموز آنان، و قلاع دور افتادهشان در كوهستانهای شمالی ایران و نیز در سوریه از قرن دوازدهم میلادی تاكنون مورد توجه مشتاقانه مردم سراسر جهان بوده است. در كتاب حاضر، كه به دست نویسنده كتاب مرجع و بسیار معروف تاریخ و عقاید اسماعیلیه نوشته شده و توسط مترجم همان كتاب به فارسی شیوا و روانی ترجمه شده است، ماجرای فدائیان اسماعیلی از آغاز، در دنیای اسلامی قرون وسطا به بعد، با زبانی شیرین و دقیق تشریح شده است.
اسماعیلیان تاریخی طولانی و پرماجرا داشتهاند. در سدههای میانه آنها دو بار دولتی از آنِ خود تأسیس نهادند و برای دورههای طولانی نقشی مهم در صحنۀ تاریخی جهان اسلام بازی کردند. اسماعیلیان در قرن دوم از تاریخ خود نخستین خلافت شیعی را به زعامت خلیفه ـ امامان فاطمی بنیان گذاشتند. همچنین در دورۀ فاطمیان کمکهای شایانی به اندیشه و فرهنگ اسلامی کردند.
اسماعیلیان تقریباً پیوسته با دشمنی اکثر سلسله و گروههای مسلمان مواجه بودهاند. در حقیقت آنان از جملۀ جوامعی بودهاند که در دنیای اسلامی به شدیدترین وجه دستخوش تعقیب و آزار بودهاند. در نتیجهآنان مجبور بودهاند که بیشتر اوقات در خفا بهسر برند و تعالیم و نوشتههای خود را پنهان کنند. در چنین اوضاع و احوالی اسماعیلیان تا چند دهۀ پیش عمدتاً بر مبنای شرح و توصیفهای خصمانه که دشمنان آنان پرداخته بودند، از جمله نوشتههای اکثریت تاریخنگاران، متکلمان، ملل و نحلنویسان و اهل جَدَل مسلمان و نیز داستانهای تخیلی که وقایعنگاران غربی جنگهای صلیبی پدید آورده بودند بررسی شدند و مورد قضاوت قرار گرفتند.
صلیبیون که با نزاریان شام معارضات داشتند همچنین مسئولاند که افراد این فرقه را پیروان «شیخ الجبل» (پیرمرد کوهستان) بودند به عنوان «آدمکشان» در اروپا مشهور ساختهاند؛ نامگذاری غلطی که متأسفانه هنوز گاهی به وسیلۀ بعضی نویسندگان بر کلِ شاخۀ نزاری اسماعیلیه اطلاق میشود. همین منابع ضد اسماعیلی مبنا و پایهای برای مطالعات شرقشناسان قرن نوزدهم دربارۀ جنبههای متفاوتی از جنبش اسماعیلیه فراهم آوردند.