دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

افسانه سیزیف ؛ متن کامل

افسانه سیزیف
درحال حاضر موجود نمی باشد

افسانه سیزیف

نویسنده: آلبر کامو
مترجم: علی صدوقی
ناشر: دنیای نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

برخی کتاب ها در طول تاریخ، باعث تغییر جهان شده اند. آین آثار، ادراک ما نسبت به خودمان و دیگران را دگرگون ساخته اند و الهام بخش گفت و گوها، مخالفت ها، جنگ ها و انقلاب های زیادی بوده اند. کتاب اسطوره سیزیف، درست یکی از همین آثار است.

داستان کتاب، از اسطوره ی مردی الهام گرفته شده که به فرمان خدایان مجبور است تا ابد، تخته سنگی را از کوهی بالا ببرد و بازگشت دوباره ی آن به دره ی پایین کوه را به تماشا بنشیند. کتاب اسطوره ی سیزیف، با استدلال هایی پرشور و حرارت درباره ی ارزش زندگی در دنیایی خالی از معنی و مفهوم، فلسفه ی قرن بیستم را متحول ساخت و همچنان به عنوان یکی از برترین آثار ادبی و فلسفی تمام دوران ها شناخته می شود.

احساسات ژرف نيز همانند شاهكارهاي بزرگ همواره بيش از آنچه مي پندارند گفتني دارند. تداوم هيجان يا دلزدگي روح در عادت ها و انديشه نهفته است و در نتايجي كه روح خود از آن بي خبر است توليد مي گردد. احساسات والا همواره دنياي چه شكوهمند و يا حقير را با خود دارند. اين احساسات با شوري كه دارند به دنياي دلپسند و ويژه ي خود روشنايي مي بخشند.

به دنياي حسادت، جاه طلبي، خود پسندي و يا نيك منشي. به دنيايي فراسوي طبيعي و موقعيت رواني آن. آنچه در مورد احساسات ويژه حقيقت دارد، در مورد هيجان ها و بنياد نامشخص، مبهم،« قطعي» دور و در عين حال همواره «حاضر» آنها نيز صادق است. هيجان هايي كه براي ما هم زيبايي هايي به ارمغان مي آورند و هم موجب پوچي مي شوند.

کتاب به نقد مدرنیته و انسان متجدد می پردازد. افسانه سیزیف یک مقاله فلسفی از آلبر کامو است.نسخه فرانسوی آن در سال ۱۹۴۲ با نام Le Mythe de Sisyphe منتشر گردید.

در این مقاله آلبر کامو برای اولین بار واژه ابزورد را به کار می‌برد که بعدها الهام بخش گونه‌ای از تئاتر به نام تئاتر پوچی گردید که مارتین اسلین در کتابی به همین نام به توضیح آن پرداخته‌است.

خدایان سیزیف را محکوم کرده بودند که پیوسته تخته سنگی را تا قله کوهی بغلطاند. و از آنجا،آن تخته سنگ با تمامی وزن خود تا پایین می افتاد، خدایان به حق اندیشیده بودند که از برای گرفتن انتقام، تنبیهی دشتناکتر از کار بیهوده و بی امید نیست. اگر به گفته «هومر»مومن باشیم سیزیف عاقل ترین و محتاط ترین انسان ها بوده است. من در اینجا تناقصی نمیبینم. راجع به موجباتی که وی را سزاوار کار بیهوه در جهنم کرد عقاید مختلف است. وی اسرار خدایان را فاش کرد...

سیزیف در اساطیر یونان بخاطر فاش کردن راز خدایگان محکوم شد تا تخته سنگی را به دوش گرفته و تا قله یک کوه حمل کند، اما همین که به قله می‌رسد، سنگ به پایین میغلتد و سیزیف باید دوباره این کار را انجام دهد.کامو می‌گوید پیروزی وی در آگاهی است.مقاله شامل ۴ فصل و یک ضمیمه‌است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات