- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 154731 - 86/3
- وزن: 0.20kg
اصیل آباد
نویسنده: رضا رهگذر
ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 63
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
نویسنده در این کتاب روایتگر داستان روستایی به همین نام است؛ روستایی که کنار یک رودخانه بزرگ و پرآب، درون یک دشت حاصلخیز و خوش آب و هوا قرار دارد و بین روستاهای اطراف از هر نظر نمونه است، مردهایش در فصل کشت زمین ها را شخم می زنند، کودکانش خوشحال و با نشاطند. همه چیز عالی است؛ اجاق ها و تنورها همیشه روشن؛ صحرا پر از علف، گله سیر، همه شاد، همه از زندگی خود راضی هستند، زیرا برکت و نعمت در روستا فراوان است. در روستا فقط دو نفر از مردها سواد دارند، آخوند ده و علی آقا که هم معلم و هم مدیر مدرسه است و با تجربه هایی که در شهر به دست آورده و با همفکری و موافقت ملا برای پیشرفت ده نقشه های بسیاری کشیده است.
او خیال دارد چند کارگاه در روستا ایجاد کند و کشاورزی را رونق بیشتری بدهد و بچه ها و اهالی روستا را باسواد کند. در زندگی ساده و بی آلایش روستایی ها سر و کله فردی با نام «پیله ور» پیدا می شود. او با فریاد شهر فرنگ، بچه های روستا را جذب می کند. وقتی بچه ها کاملا مشتاق شهر فرنگ می شوند، از آن ها پول می خواهد، سپس کم کم مردها را برای تماشای عکس های شهر فرنگ ترغیب می کند.
زن های روستا هم مبهوت شهر فرنگ می شوند. شهر فرنگ، همه مردم را تغییر می دهد، زن ها هوس گوشواره و النگو می کنند، بچه ها، اسباب بازی های شهری می خواهند و لباس های ساده، جذابیت خود را برای مردم از دست می دهد تا اینکه پای وسایل مورد استفاده در شهر به روستا باز می شود و همین اتفاق، پیامدهای بعدی را به وجود می آورد.
مردم قانع روستا، دل به فرنگ می بازند، مسیر زندگی و هدف آن ها تغییر می کند و نعمت و برکت از زندگی شان می رود. با این همه، دست آخر روستاییان به کمک بزرگ تر خود راه را از چاه می یابند و ... سرشار در این کتاب، به رسالت خود به عنوان نویسنده ای متعهد عمل کرده و به نقد مظاهر دنیای غرب پرداخته است؛ این کار را هم در لفافه داستانی خواندنی انجام داده است تا مخاطب را با خود همراه و همدل کند.