- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 121127 - 14/7
- وزن: 0.30kg
اصول و روشهای احیای قلبی، ریوی، مغزی
نویسنده: محمود سقایی
ناشر: مانی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 150
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
کیفیت : عالی ؛ پنج صفحه اول کتاب رد زردی دارد
مروری بر کتاب
مصور
در این کتاب سعی شده است فازها و مراحل مختلف احیای قلبی و ریوی به زبانی ساده و کاملاً عملی همراه با تصاویر و توضیحات لازم شرح داده شوند.
این کتاب مشتمل بر دو قسمت اصلی است:
در قسمت اول پاتوفیزیولوژی مرگ سریع و احیای قلبی ریوی به تفصیل بحث شده است.
قسمت دوم کتاب مربوط به شرح عملی تکنیک احیای قلبی ریوی مغزی است.
مطالعه قسمتهای مربوط به فاز اول و دوم یعنی حمایت حیات پایه و پیشرفته جهت کلیه خوانندگان این کتاب لازم است.
احیای قلبی ریوی یا سی. پی. آر شامل اقداماتی است که برای بازگرداندن اعمال حیاتی دو عضو مهم قلب و مغز در فردی که هوشیاری خود را از دست داده، انجام میشود و تلاش میشود تا گردش خون و تنفس بهطور مصنوعی تا زمان برگشت جریان خون خودبخودی بیمار برقرار شود. اگر فرد دارای پالس بوده ولی دچار قطع تنفس شده باید با تنفس مصنوعی دهان به دهان ادامه داد.
در صورت انجام ندادن این اقدامات، فقدان اکسیژن سبب تخریب دائمی سلولهای مغز و درواقع مرگ مغزی در عرض زمان کمتر از ۶–۴ دقیقه (زمان طلایی) میشود بنابراین واژهٔ احیای قلبی ریوی (CPR) در سال ۱۹۸۸ به احیای قلبی، ریوی و مغزی یا سی پی سی آر تغییر نام داد. نکته مهمی که غالبا اشتباه تفسیر میشود
پیرامون زمان طلایی است که در واقع از ثانیه صفر ایست قلبی تا نهایتا دقیقه چهارم و بلکه ششم از زمان وقوع ایست قلبی است. بدین معنا که به محض مشاهده بیمار نیازمند احیا، بایستی بی درنگ احیا را شروع کنید.
ایست قلبی-تنفسی بیگمان یکی از خطیرترین وضعیتهایی است که نیاز به اقدام فوری جهت حفظ حیات و پیشگیری از ضایعات جبران ناپذیر اندامهای حیاتی بدن دارد. این اقدامات بر اساس پروتکلهای خاصی صورت میگیرد و لازمه اجرای آن کسب دانش و مهارت فرد احیاگر میباشد. درحال حاضر فقط ۱۰٪ موارد احیای داخل یا خارج از بیمارستان موجب بقای طولانی مدت بیماران میشود.