- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 132213 - 83/4
- وزن: 0.90kg
اصول علم اقتصاد
نویسنده: دومینیک سالواتوره,یوجین ا. دیولیو
مترجم: محمد ضیایی بیگدلی , نورزو علی مهدی پور
ناشر: بانک مرکزی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 740
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
شامل 385 مساله حل شده
مطالب این کتاب در 23فصل تنظیم یافته است .نویسنده کتاب حاضر، مبانی علم را با بیانی ساده برای دانشجویان تشریح میکند .هر فصل کتاب با بیان نظریه، اصول و اطلاعات پیش زمینهای و مثالهای متعدد آغاز میشود و در پی آن، تعدادی سوالات چندگزینهای به همراه پاسخ ارائه میگردد .تعدادی مسائل نظری و عملی با تفصیل و راه حلهای گام به گام، همچنین نمونه سوالات امتحانی ضمیمه کتاب است.
علم اقتصاد (در انگلیسی Economics)، شاخهای از علوم اجتماعی است که به تحلیل تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات میپردازد. کانون توجه دانش اقتصاد بر این است که عوامل اقتصادی چگونه رفتار و تعامل میکنند و اقتصادهای مختلف چگونه کار میکنند. در این راستا، یک تقسیمبندی اولیه کتابهای پایهای اقتصاد، اقتصاد خرد در برابر اقتصاد کلان است.
اقتصاد خرد، رفتار اقتصادی واحدهای تصمیم گیرنده انفرادی، شامل خانوارها و شرکتها یا خریداران و فروشندگان را بررسی میکند. در مقابل اقتصاد کلان، بررسی رفتار کلی و همفزون شده اقتصاد و عوامل مؤثر بر آن شامل بیکاری، تورم، رشد اقتصادی و سیاست پولی و مالی را تحلیل میکند.
جریان تولید کالاو محصولات مورد نیاز اجتماع نیازمند عامل سرمایه و منابع طبیعی است. سرمایه به عنوان یکی از ارکان اصلی تولید به دو بخش سرمایه فیزیکی (ابزار و وسایل تولید) و سرمایه انسانی (نیروی کار و عامل انسانی تحصیلکرده) تقسیم می شود. سرمایه فیزیکی خود به دو بخش سرمایه ثابت و متغیر قابل تقسیم است.
بخش های مختلف سرمایه در فرایند تولید، تغییرات متعددی را می پذیرند و روند تولید کالاو محصولات را تکامل می بخشند.
سرمایه فیزیکی ابزار و وسایل تولید مانند ماشین ها، بنای کارخانه ها، مواد اولیه و مواد کمکی چون زغال سنگ، روغن ماشین و مواد شیمیایی در کنار نیروی کار، سرمایه را تشکیل می دهند.