- موجودی: موجود
- مدل: 63026 - 69/6
- وزن: 0.40kg
اصول برنامه نویسی به زبان MATLAB
نویسنده: رضا جهان بین - الهام حسن زاده تاجی - فاطمه حسین پور - احسان امینیان
ناشر: مبعث
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 312
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
جلد اول ؛ به همراه ساخت ابزار GUI از طریق برنامه نویسی
متلب زبانی بسیار قدرتمند برای حل مسائل گوناگون مهندسی و علمی است. این زبان با داشتن انبوهی از جعبه ابزارهای گوناگون، تقریبا هر کاری را در زمینه برنامه نویسی مهندسی امکانپذیر می سازد. علاوه بر این ، سادگی برنامه نویسی به زبان متلب ، موجب بکارگیری آن در شاخه ها و گرایش های مختلف علمی شده است.
مهمترین هدف این کتاب ، راهنمایی خوانندگان جهت یادگیری اصول برنامه نویسی صحیح و نیز توسعه ی دانش بکارگیری نرم افزار متلب می باشد. هدف دیگر این کتاب ، نوشتن برنامه های متلب با استفاده از کدهای کوتاه و خوانا است. عیب یابی چنین برنامه هایی ساده تر بوده و به زمان اجرای کمتری نیازمند است.
کتاب از ۳ بخش و ۱۲ فصل تشکیل شده است. بخش اول (فصول یک الی هشت) اصول برنامه نویسی متلب و مبانی نمایش گرافیکی را شرح می دهد. از مباحث بسیار مهم این بخش فصول چهارم (ماتریسها) و ششم (انیمیشن) می باشد. آرایه، کلاس داده اصلی متلب است و تسلط روی مباحث آن موجب افزایش توانایی در کار با سایر ابزارهاست. اصول کار با ماتریس ها در فصل چهارم معرفی می شود. تکنیک های اصلی انیمیشن که در فصل ششم بررسی میشود، علاوه بر جالب و کاربردی بودن، توانایی برنامه نویس را در استفاده از حلقه FOR افزایش می دهد. انیمیشن به عنوان روشی برای آزمودن مدل نیز قابل استفاده است.
در بخش دوم، ابزار GUI ساخته شده با برنامه GUIDE، معرفی و بحث میشود. ابزار GUI یک مدل محاسباتی و رابط کاربری گرافیکی است که به کمک آن به سادگی میتوان با تنظیم پارمترها، محاسبات را انجام داده و خروجی را مشاهده نمود. از مهمترین مزایای GUI میتوان به سادگی تغییر پارامترها، نمایش گرافیکی مناسب و تعامل بهتر با کاربر اشاره داشت.بخش سوم با معرفی جعبه ابزار منطق فازی آغاز شده و در ادامه با مثالی کاربردی، نحوه استفاده از آن تشریح میشود.
جلد اول (کاربران مبتدی و متوسطه) این کتاب قابل استفاده برای کلیه دانشجویان رشته های فنی مهندسی (بالاخص رشته های کامپیوتر، برق، عمران، مکانیک و شیمی) و رشته های مدیریت و اقتصاد می باشد.به یقین میتوان گفت که کتاب حاضر خالی از اشکال و خطا نیست. پس مزین امتنان است اطلاع رسانی خوانندگانی که ما را به اشکالات و کاستی هایمان آگاه می سازند. در انتها امیدواریم که مطالب این کتاب گامی کوچک در آشنایی و افزایش مهارت علاقه مندان به زبان برنامه نویسی متلب باشد.