- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158974 - 89/3
- وزن: 0.90kg
اصول اساسی روانشناسی
نویسنده: حسین کاظم زاده ایرانشهر
مقدمه : کریم طاهرزاده بهزاد , صادق رضازاده شفق
ناشر: اقبال
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 515
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1337 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
انسان ؛ ماهیت و تکامل او
علم روانشناسی از جملهء علوم بسیار مهم عصر کنونی بشمار میرود و در گذشته روانشناسی جزئی از فلسفه بود لکن بمرور ایام بسبب توسعهء چشمگیری که پیدا کرد از فلسفه جدا شد و بصورت علمی مستقل و پر اهمیت درآمد و اکنون اهمیت این علم نه تنها از فلسفه کمتر نیست بلکه بسبب تأثیری که در بهبود روابط انسانی و اصلاح جامعهء بشری دارد بمراتب بیشتر از فلسفه و شعب آن مورد توجه دانشمندان عالم میباشد.
آغاز پژوهشهای روانشناختی بهشکل علمی و دانشگاهی، به اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم بازمیگردد؛ میتوان گفت اکتشافها و پژوهشهای قابل توجه در روانشناسی، تنها از حدود ۱۵۰ سال پیش، شروع شدهاست، و این درحالی است که علوم تجربی دیگر از تاریخچهای بلندتر و پربارتر برخوردارند؛ البته مباحث مربوط به ذهن و روان، قرنهاست که ذهن متفکران را به خود مشغول کرده و آثار مکتوب آن، از دانشمندان یونان باستان و متفکرانی چون سقراط، افلاطون و ارسطو نیز در دست است؛ اما این شاخه از علم تا پیش از روانشناسی جدید، بهصورت مدون و آکادمیک، مورد مطالعه قرار نگرفته بود.
روانشناسی در تاریخچهٔ کوتاه خود، به گونههای متفاوتی تعریف شدهاست. اولین دسته از روانشناسان، حوزه کار خود را «مطالعه فعالیت ذهنی» میدانستند. با توسعه رفتارگرایی در آغاز قرن حاضر و تأکید آن بر مطالعه انحصاری پدیدههای قابل اندازهگیری عینی، روانشناسی به عنوان «بررسی رفتار» تعریف شد.
این تعریف، معمولاً، هم شامل مطالعه رفتار حیوانها بود و هم رفتار آدمیان، با این فرضها که:
اطلاعات حاصل از آزمایش با حیوانها قابل تعمیم به آدمیان است.
رفتار حیوانها بهخودیخود، شایان توجهاست.
از سال ۱۹۳۰ تا امروز در بسیاری از کتابهای درسی روانشناسی، همین تعریف ارائه میشد؛ اما با توسعهٔ روانشناسی پدیدارشناختی و روانشناسی شناختی، بار دیگر به تعریف قبلی رسیدهایم و در حال حاضر در تعاریف روانشناسی هم به «رفتار» اشارهمیشود و هم به «فرایندهای ذهنی»....