- موجودی: موجود
- مدل: 205066 - 119/5
- وزن: 0.30kg
اصول ادبیات کودکان
نویسنده: علی اکبر شعاری نژاد
ناشر: سروش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 201
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 13
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
با تجدید نظر کلی و اضافات
این کتاب که رساله مختصری از ادبیات کودکان است؛ هدفش این است که اولا مربیان را به اهمیت و لزوم مطالعه ادبیات کودکان متوجه کند. دوم اینکه احتیاجات گوناگون اطفال را که میتوان با کتابهای غیرکلاسی اشباع کرد، مورد بحث قرار دهد. سوم چگونگی و روش انتخاب کتاب برای کودکان را روشن کند و در آخر اینکه از موضوع مهم «داستان»، شرایط انتخاب و سراییدن آن بحث میکند و سرانجام به ذکر چند داستان به عنوان نمونه میپردازد.
ادبیات به مثابه یکی از والاترین و در عین حال پردامنه ترین دانش های بشری، از اوانی که انسان ها پا به عرصه هستی گذاشته اند مورد توجه و تتبع آن ها بوده و توانسته است بار عظیم اندیشندگی را به دوش کشیده و وسیله ای برای ثبت و ضبط حالت ها و وضعیت های گوناگون آنها در روند حیات باشد.
به سبــب اهمیت و ارزش به سزایی که این دانش برتر داشته است، انسان ها همواره بر آن بوده اند تا برای شناسایی و درک هرچه بیشتر ماهیت و اهمیت آن به تفکر و تعمق پرداخته و تعریف جامع و مانعی از آن به دست بدهند. واژه ادبیات در فرهنگ ها و لغت نامه ها جمع ادبیه و منسوب به ادب خوانده شده و عبارت از دانش هایی است که متعلق به ادب است یا علوم و آثار ادبی را شامل می شود.
تعریف،نویسنده یا شاعر کودکان و نوجوانان،باید نخست یک نویسنده یا شاعر در معنای عام و صحیح کلمه باشد.یعنی قدرت و تبحر لازم برای نوشتن یا سرودن برای عموم را داشته باشد.ناتوانی در آفرینش ادبی برای بزرگسالان،او را به سوی نویسندگی یا شاعری برای کودکان و نوجوانان، سوق نداده باشد. در واقع میتوان گفت: هر نویسنده یا شاعر کودکان و نوجوانان، «نویسنده»و«شاعری» است که نسبت به سایر همکاران خود، دارای«تخصص اضافی»آشنایی با ذهن و زبان کودکان و نوجوانان است.