- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 165287 - 205/3
- وزن: 0.10kg
اصلاح یا تغییر خط فارسی
نویسنده: مجتبی مینوی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 18
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1344 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مقصد و نیت معتقدین به اصلاح یا تغییر خط تعبیه کردن خطی بود که: از علامات و اشارات اضافی مثل نقطه و خط عاری باشد؛ حروف مفرده باشد و هر حرفی به همان یک شکل نوشته شود؛ حرکات داخل کلمات و پهلوی حروف باشد؛ اشکال حروف با هم مشابهت زیاد نداشته باشد؛ در نوشتن و چاپ آسان باشد؛ از برای فارسی و عربی و ترکی و سایر زبانهای اقوام مسلمان بهکاربردن آن ممکن و راحت باشد. این کتابچه نوشتاری درباره اصلاح یا تغییر خط فارسی است.
مجتبی مینوی در سراسر عمر ادبی اش، که دامنۀ آن نیم قرن تمام را در بر می گیرد، همواره خود را به عنوان یک منتقد سختگیر و یک پژوهشگر ستیهنده شناسانده است، و غالباً طرح و انتشار نظریات او مباحثات و گاه مناقشات فراوان در پی داشته است. بنابراین طبعاً هیچ ضرورتی ندارد که همۀ نویسندگان « کتاب امروز » با همۀ گفته های استاد مینوی موافقت مطلق داشته باشند، و لیکن آنها را این را مسلم می دانند که شنیدن نظریات مردی چون مینوی که، علاوه بر داشتن مقام بلند در عالم تحقیق، از بدو پیدایش جنبش جدید ادب فارسی در متن آن قرار داشته است همواره یک فرصت مغتنم خواهد بود.
ده ها سالست که دستورخط فارسی، از مباحث رایج زبان و ادبیات فارسی بوده است، در عین حال حجم مقالات و مطالب جدئی که در این زمینه نوشته شده بسیار کمتر از میزان لازم و نیز کمتر از سایر زمینه های تحقیقی زبان می باشد.نوزده مورد از موارد املای فارسی بیش از بقیه مورد اختلاف بوده است از این جمع، اختلاف درسه مورد آن مدتهاست برطرف شده(وجود تنوین، وجود واو معدوله و وجود حروف عربی در املاء) وشانزده مورد دیگر آن در این کتاب مطرح شده که یک مورد آن که مربوط به اتصال و انفصال کلمات مرکبست که به دلیل مهم بودن، به صورت مفصل تری بررسی شده است.