- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188413 - 17/7
- وزن: 0.40kg
اشتیاق ؛ گوته در سلوک خلاقیت
نویسنده: راینر م. هولم - هادولا
مترجم: سعید پیرمرادی
ناشر: فرهنگ نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 384
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گوته در مسیر زندگی خلاق، سرگذشت پر فراز و نشیبی داشت. از تولدی دشوار تا وقتی كه در سن هفتاد و چهار سالگی چنان به ورطۀ عشقی بیفرجام فروغلتید که بار دیگر همچون دورۀ بیستسالگی به فکر خودکشی افتاد. او نهفقط کودکی مستعد و شاعری محبوب و سیاستمداری بانفوذ، که در تمام زندگیاش انسانی سرگشته، پریشان و دردمند بود؛ پس كوشش برای شادمانی به انگیزۀ اصلی او برای زندگی بدل شد.
گوته معتقد بود تحقق خویشتن و زندگی خلاقانه بدون درد و محنت و مخاطره میسّر نیست. از همین روست که میگفت: «انسانِ مرارتنکشیده راه به جایی نمیبرد». گوته اين توانایی خاص را داشت كه فشارهای روحی را تحمل و آنها را به رشدی خلاق تبدیل كند. شیوهای که او توانست آلام و آرزوهای خویش را به محرکهای خلاق بدل کند، برای خوانندۀ امروزی نیز میتواند سرچشمۀ الهام باشد. انسانهای قرن بيستويكم نیز میتوانند از زندگی و آثار گوته الگوی باارزشی برای رسیدن به زندگی خلاق و آموختن هنر زیستن به دست آورند.
در بخش نخست این کتاب دیدگاههای مهمی دربارهی زندگی و آثار گوته مطرح میشود و تلاش پرشور او در دستیابی به یک زندگی خلاق در کانون توجه قرار دارد. نویسنده هدف خود از بررسی راه و روش گوته از منظر روانشناختی را شناساندن شرایطی میداند که به یک زندگی خلاق و پربار انجامیده است.
بخش دوم کتاب با تشریح نظر گوته دربارهی تحقق زندگی خلاقانه آغاز میشود. سپس زندگی و آثار او از دیدگاه پژوهش خلاقیت مدرن بررسی میشود. در ادامه و در ارتباط با توصیف گوته از هنر زندگی، این پرسش طرح شده که آیا گوته ـ آنگونه که هنوز هم ادعا میشود ـ دچار بیماری و اختلال روانی بوده است یا خیر؟ در انتهای کتاب نیز تفسیر کوتاهی از شعر «میراث» گوته ارائه شده است.
نویسندۀ آلمانی کتاب برای شرح و بررسی روانشناسانهی زندگی این ادیب جهانی، به ضرورت به آثار نظم و نثر، رمانها، نمایشنامهها و نامههای او و همچنین نوشتهها، مکاتبات و خاطرات دوستان، خویشاوندان و معشوقانش مراجعه کرده است. منبع دیگر نویسنده برای نگارش این کتاب، شامل آثار گوتهشناسان و متخصصان ادبیات آلمانی است.»